Upéct dort není tak těžké, jak na první pohled vypadá

K ideálnímu odpoledni chybí pouze něco dobrého na zub. Pokud máte rádi sladké, jistě nepohrdnete buchtou či rovnou dortem. Zpříjemněte si chvilku u kávy sladkým dezertem a budete mít dobrou náladu. Většina lidí na sladké nedá dopustit a i zarytí „masožravci“ si občas rádi nějaký ten dezertík dají.

Pečení dortů či buchet přitom není vůbec složité a hravě ho zvládnou i hospodyňky, které s pečením nemají mnoho zkušeností. Pokud jim v kuchyni bude navíc asistovat tatínek, pečení jistě půjde od ruky. Nemáte-li zrovna nápad, jakou buchtu či dortík upečete, podívejte se do rodinné kuchařky. I naše babičky pekly výborné dorty a buchty. V případě, že rodinná kuchařka ve Vaší knihovničce chybí, podívejte se na to, jak se peče buchta hrk hrk. Recept naleznete na internetu. Internet je skvělým zdrojem informací pro všechny cukráře amatéry, ale i profesionály. Existuje bezpočet webových stránek s oblíbenými recepty. Naleznete recepty na velmi jednoduché buchty a dorty, které máte hotové za chvilku, ale také slavnostní dezerty, kterými by nepohrdli ani odpůrci sladkostí.

Na internetu je webu naleznete tipy a rady, jak dorty či buchty vhodně vyzdobit. Brzy budete vědět, jak z obyčejného receptu vykouzlit opravdový gurmánský zážitek. V podstatě je ale jenom na Vaší chuti, zda bude dort ryze ovocný či naopak překypovat čokoládou. Samozřejmostí jsou recepty pro naše nejmenší. I malé děti si mohou dopřát vynikající dortíky a buchty, jen je třeba myslet na jejich zdraví. Pro děti jsou vhodné ovocné dorty se zakysanou smetanou. Příprava je velmi snadná, stačí si koupit připravený korpus a ten obložit čerstvým ovocem, které je samozřejmě mnohem zdravější, než konzervované. Do dětského dortíku skvěle pasují piškoty, které děti milují. Přejeme dobrou chuť!

Autor příspěvku: admin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *