Zahradní nábytek

Výběr zahradního nábytku

Zahrada bez zahradního nábytku by snad ani nebyla tou pravou zahradou, v níž je možné si odpočinout od všudypřítomného shonu. Kvalitní a pohodlný zahradní nábytek dokáže relaxaci ještě více zpříjemnit. Jenomže není nábytek jako nábytek…

Široký sortiment zahradního nábytku

Zahradní nábytek se liší materiálem, provedením, kvalitou a cenou. Záleží skutečně na každém zákazníkovi, jaké má požadavky a finanční možnosti.

Náš tip: Zahradní nábytek vynikne pouze v udržované zahradě, s péčí o trávník vám pomohou sekačky a zahradní traktory od firmy zahradatech.cz.

Plastový zahradní nábytek láká nízkou cenou

Zahradní nábytek z plastu je oblíbený hned z několika důvodů. Za prvé je levný, což řadu lidí ovlivní asi nejvíc. Dále je lehký, takže se s ním snadno manipuluje. Když se nějaký kus plastového nábytku poničí, patrně nebude problém přikoupit stejný kus. Také údržba plastového zahradního nábytku je jednoduchá a nábytku nebude vadit, ani když zmokne.

Na druhou stranu se musíme zmínit i o nevýhodách zahradního nábytku z plastu. Jedná se o málo odolný materiál, který snadno praskne. Plast má nízkou stabilitu a omezenou nosnost. Kvůli své nízké hmotnosti neodolá silnějšímu větru. V horkém létě se plast navíc rychle rozpálí.

Dřevěný zahradní nábytek – přirozený materiál do zahrady

Dřevěný zahradní nábytek je velmi oblíbený, ale někoho odradí vyšší cena oproti plastovému nábytku. Cena dřevěného nábytku je různá dle konkrétního druhu dřeva. Kvalitnější a odolnější dřeviny budou přirozeně i dražší. Dřevěný zahradní nábytek se vyznačuje vysokou stabilitou a nebudeme s ním manipulovat tak snadno jako s plastem. Aby dřevěný zahradní nábytek dobře a dlouho sloužil, musíme jej udržovat.

Kovový zahradní nábytek

Kovový zahradní nábytek je ceněn pro své charakteristiky, kterými jsou: kvalita, vysoká trvanlivost materiálu, stabilita, variabilita zhotovení a jednoduchá údržba. V současnosti bývá  kovový nábytek opatřen povrchovou úpravou, díky níž jej nemusíme ani schovávat. Objevují se i varianty kombinace kovového nábytku se dřevem.

Železný zahradní nábytek se pomalu vytrácí

Železný zahradní nábytek už pomalu vymizel. Železo je drahé a vyžaduje hodně péče. Nepříjemná je i skutečnost, že železo přijímá teplotu okolí, což znamená buď rozpálený nebo naopak studený nábytek.

 

Autor příspěvku: veronika

0 komentářů: „Zahradní nábytek

    Pavlína

    (12.2.2016 - 22:16)

    Nejlepší je stejně umělý ratan. Vypadá mnohem lépe, než třeba plast a je nenáročný a odolný. Jen s tou skladností mívám problém. Ale je nádherný!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *