Tipy na snídaňové toasty, které lze připravit v topinkovači

Máte rádi topinky a toasty? Jejich výhodou je, že vás zasytí v každou denní i noční dobu. Dát si je můžete k snídani, obědu i večeři. Ke svačině i nočnímu snacku.

V první řadě si pojďme objasnit pojmy. Topinkovač není toastovač. I přesto, že oba pracují se stejným materiálem, ať již tousty či plátky chleba. Zatímco toastovač je zavírací a toasty se v něm zapékají na plátech, které je třeba potřít tukem (ideální je olej ve spreji), topinkovač je stojací a toasty se v něm opékají nasucho.

Připravujeme topinky a toasty

Topinky a toasty lez připravovat různými způsoby. Klasikou je krajíc chleba opečený na pánvi s trochou oleje. Takovou topinku pak stačí natřít česnekem a pustit se do hodování. Vynikající. Nebo si v mističce smíchejte rajče nakrájené na malé kousky smíchané s rozdrceným stroužkem česneku a vše pokapejte olivovým olejem a ozdobte několika lístky bazalky. A s touto směsí hurá na opečenou topinku. Budete mít skvělou italskou bruschettu. Pokud máte raději směsi krémovější konzistence, použijte k rozdrcení rajčat tyčový mixér.

Jak pracovat s topinkovačem?

Přímo k toastování slouží zařízení s názvem topinkovač. Jeho výhodou je, že otoustujte i zmrazené toasty a pracuje bez tuku. Takto otoustovaný chleba tudíž na rozdíl od toho smaženého na oleji nenasákne olej. Na takto otoustovaný chleba si pak dle chuti můžete namazat máslo, džem, česnek, zralé avokádo nebo jakoukoliv jinou pomazánku. Skvělé je ale třeba pomazánkové máslo s česnekem.

13 stupňů propečení

Výhodou moderních toastovačů je, že spolu s toasty a chlebem otoustují i bagely, bagety a housky. A modely značky Braun dokonce umožňují 13 pečících stupňů. Výsledkem tak mohou být toasty lehce, středně propečené či propečené do tmavohněda.

Jak pracovat s toastovačem?

Trošku více můžete popustit uzdu své fantazie během práce s toastovačem. Ten totiž umožňuje naplnit toasty ingrediencemi, na které máte chuť. Nabízí se šunka, sýr (skvělá je mozzarella), rajče atd. Výsledek vložíte do rozehřátého toastovače a po dvou až pěti minutách (záleží na tom, jak chcete mít toast opečený) se můžete pustit do jídla.

Autor příspěvku: admin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *