Co koupit nejmenším, aby se skutečně bavili a hračka je zaujala?

Blíží se oslava narozenin vašeho synovce, vnučky nebo třeba dcery? V tom případě se jistě vyplatí zapřemýšlet, jaký dárek zvolit, aby z něj mělo dítko skutečnou radost. A nejen ono, v okamžiku, kdy věnujete hračku, jež bude skutečně bavit, vděční vám budou i rodiče nebo ti, kdo se o něj starají.

Miminka – barevnost a různé materiály

Podíváme-li se na hračky pro nejmenší děti, sáhnout můžete po různobarevných, pruhovaných, puntíkovaných, kroužkovaných, kostkovaných… provedeních. Právě pestrobarevnost a doslova strakaté pojetí hračky je pro miminka zajímavými. Nejmenší děti ještě nemají zrak úplně zaostřený, nerozeznávají jemné barevné tóny, proto je nadchne právě třeba maňásek či plyšové chrastítko z černobílé pruhované látky.

Zaujme je i doplnění hračky o drsnou látku, zapracování plastového „zrcátka“, šustivý igelit uvnitř látkové knížky nebo třeba v oušcích maňáska a mnohé další. Hračky musí být lehké a dobře uchopitelné do rukou.

Divocí dvouleťáci, tříleťáci, jež nechtějí sedět

O kategorii dále jsem děti o rok dva starší. Většinou jsou plné života a ocení hračky, které jim dopomohou být ještě rychlejší, uskákanější nebo hlasitější. Takovýmto dětem uděláte jistě radost koloběžkou, odrážedlem, prvním kolem a to nejen klukům, ale i holčičkám. Stejnou radost může udělat kočárek s panenkou, domácí spotřebiče, díky nimž si děti budou připadat stejně důležitě, jako rodiče a budou se moci aktivně zapojit do pomoci při vaření nebo třeba opravě nábytku.

Předškolní děti se chtějí také hrát

Předškolákům máme tendence dávat knížky, pomůcky do školy, sešity pro pilování a zjemňování jemné motoriky, uvolnění ruky a koncentrace. I tyto děti jsou však stále hravé a velkou radost jim uděláte společenskou hrou, kartami, míčem, holčičky uvítají švihadlo, přes které se budou učit skákat. Máte-li doma kutila nebo holčičku, která má ráda ruční práce, využijte jejich zvídavosti a zvolte stavebnici, s níž se dají vytvářet elektrické obvody, které svítí, zvoní, pouští vrtulku větráku, nebo pořiďte box pro badatele a nechte růst krystaly v plné jejich kráse. Dívky uvítají hobby sadu k tvorbě náramků přátelství, modurit pro výrobu dokerací nebo třeba tavnou pistoli, s níž za vaší pomoci vyrobí krásné ozdůbky nejen do pokoje, ale do celého interiéru.

Volte dárky s rozmyslem, aby byly nejen cenově dostupné, ale zvláště plnily tu správnou funkci – bavily děti a přinášely jim radost.

Autor příspěvku: Hedy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *