Udělejte radost autíčkem

Přes dobrý úmysl vám z ratolesti může vyrůst shrbený chudáček. Dávno pryč jsou časy dětských her se vším, co se dalo po okolí sehnat a ke hře využít. Vzpomínáte na meče v podobě klacků, na skákání přes gumu nebo třeba skákání panáka, kterého stačilo nakreslit bílou křídou na chodník či někde na dvorku? Samozřejmě čím dále od města byla tahle dětská zábava vynalézavější a mohla vyústit v bunkry v lese a tak podobně. Co mají děti dnes? Bez rozdílu toho, kde vyrůstají, zda ve městě či na vesnici, končí u počítače.

 

Stále není pozdě dětské hry zachránit

 

A přitom třeba elektrická autíčka jsou něčím, za co se vaše děti nemusí před kamarády stydět a s čím si sami a nebo rovnou s nimi mohou užít spousty zábavy a legrace. Stačí do něj jen vložit aa baterie a děti si s ním vyhrají třeba celý den. Překvapením může být, že autíčka baví i některé holčičky. Především nejde o to jen dítě zabavit, ale také rozvíjet jeho fantazii a schopnosti. Hra má posouvat dítě dál, ukazovat mu nové obzory. Spousta počítačových nebo internetových her se tak tváří a snaží se vás uchlácholit, že poskytujete svému dítěti to nejlepší. Nejdůležitější je však se podívat na to, jakou činnost dítě nakonec s takovou hrou skutečně fyzicky a psychicky vykonává.

 

Nezatíží peněženku a přitom zabaví mnohem více

 

Nemusíme dítěti pořizovat hned nejdražší hračky, které uvidíme. Ani smutnit ve chvíli, kdy na ně nemáme. Děti neocení to, na kolik nás jejich zábava přišla. Děti vnímají pouze to, s jakou energií se jim věnujeme. Kolik úsilí věnujeme do vymyšlení nějaké opravdu zábavné hry. Nejde o to co nejvíc provětrat naše peněženky, ale jít do dětské zábavy naplno a nepovažovat ji za něco podřadného.

Autor příspěvku: vbartos

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *