Přebalování není žádná věda

Téměř všechny miminka jsou velmi nenároční tvorové. Pokud jsou plně kojení, tak v prvních měsících svého života mnoho aktivity ze strany rodičů nevyžadují. Správné miminko chce po mamince, aby ho párkrát za den nakojila, přebalila a večer pokud možno umyla ve vaničce. Přebalování skutečně není žádná věda, ale na druhou stranu je naprosto nezbytné přebalit miminko tak, aby nemělo opruzeniny. Ty jsou pro prcky opravdu nepříjemné a bolestivé. Nikdy nenechávejte miminko nepřebalené příliš dlouho. Počůrané či pokakané plínky vedou k opruzeninám, kterých se často nezbavíte i několik dní. Poté, co miminku důkladně očistíte zadeček ho musíte namazat krémem proti opruzeninám. Na trhu je krému opravdu mnoho a vybírejte raději krémy bez přidaných aromatických složek. Neparfémované volte i ubrousky na utírání. Některé děti mohou být na ubrousky, které jsou něčím napuštěné alergické.

 

Co se týče správného výběru plínek, nenechte se zmást velikostí, která je uvedena na obalu. Některá miminka sice váhově spadají do určité kategorie plínek, ale ve skutečnosti jim sedí plínky o číslo větší či naopak. Plínky by měly miminku sedět tak akorát, aby ho netlačily, ale zároveň přilnuly. Miminka přebalujeme na podložkách, které jsou k dostání v mnoha typech. Ideální jsou látkové přebalovací podložky, které jsou pro malé dítě mnohem příjemnější na dotek, než jednorázové podložky. Látková přebalovací podložka Vás také vyjde na mnohem méně, než jednorázovky. Stačí si jednoduše vynásobit počet přebalování cenou jedné podložky a zjistíte, že Vám to za měsíc hodí velmi vysokou částku. Látková podložka navíc neklouže, takže je pro dítě bezpečnější.

 

Nebojte se přebalování a nenechávejte miminka zbytečně dlouho v pokakaných či počůraných plínkách. A tatínci, vy se velmi dobře dívejte, jak maminky děti přebalují. Kdo ví, kdy budete Vašeho prcka hlídat sami a nebudete kolem sebe mít nikoho, kdo by Vám poradil s přebalováním.

Autor příspěvku: admin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *