Jak správně děti oblékat i do deště a plískanic?

Děti si potom budou moci užívat dne i v mokru či dešti, když budou správně a vhodně oblečené.

Venku se schyluje k oblačnosti a vy opět uvažujete, jak svého malého miláčka oblečete, aby nenastydl? Vždy začínejte u svrchní vrstvy, která je velmi důležitá. Určitě by měla být nepromokavá. Volte proto dětské nepromokavé kalhoty a bundy ideálně s tzv. funkční membránou. Membrána funguje tak, že je nepromokavá zvenčí a zároveň zevnitř „dýchá“. Díky své prodyšnosti dokáže odvádět pot směrem od těla. Děti se tak v oblečení z funkční membrány nepotí. V levnějších případech se setkáte s tzv. zátěrem, který takové vlastnosti nemá.

Pod bundu se v chladnějších dnech hodí mikina. Nejlépe z flísu, který dítě dokáže zahřát a opět jde o funkční materiál, který rychle schne a má dobrý odvod potu. Mikiny se nabízí v různých gramážích. Na podzim volte tenčí, v zimě potom silnější. Praktické jsou pro tyto měsíce hlavně celorozepínací mikiny se stojáčkem, který chrání částečně i krk dítěte.

Jako první vrstva na tělo je potom ideální dětské termoprádlo. Termoprádlo dokáže efektivně odvádět pot a udržuje děti pěkně v suchu a teple. Jako spodní vrstvu nepoužívejte pro děti, které jsou stále v pohybu, klasické bavlněné prádlo. To totiž po propocení zůstává mokré, ochlazuje tělo a hrozí prochladnutí dítěte.

Oblečení doplňte vhodnou dětskou obuví. Děti nejlépe obout v podzimních nečasech do něčeho teplého. V deštivých situacích byste měli zvolit pohodlné dětské holínky, které se pro podzimní měsíce nabízí i zateplené. Do většího chladu na podzim a v zimě budete potřebovat dětské zimní boty. Opět byste si měli vybrat ty s membránou, nepomoknou a dětem se v nich nepotí nohy.

V neposlední řadě nezapomeňte na pokrývku hlavy. Hlavou uniká nejvíce tepla a u dětí to platí dvojnásob. Deštníky jsou pro děti více postradatelné než čepice a klobouky. Některé z nich mají tvar upravený tak, aby chránili i zbytek obličeje před kapkami deště nebo sněhu. Děti se mohou potom v klidu vypravit ven a vy nemusíte mít výčitky svědomí, že jste neudělali něco pro jejich zdraví. Nebojte se si pořídit kvalitní dětské oblečení a pořádně ochraňovat svoje maličké ratolesti i za nepříznivého počasí! Bez obav pak můžete vyrazit ven za každého počasí.

Autor příspěvku: vbartos

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *