I dobré tonery mohou být levné

Ještě relativně donedávna měl doma tiskárnu málokdo. Není ani divu, jelikož se jednalo o docela drahou záležitost. Dnes je však situace zcela odlišná. Tiskárny jsou k mání skoro za hubičku, nicméně to neznamená, že je potřeba rovnou brát tu nejlevnější. Tím moc neušetříte. Někdy je výhodnější si trochu připlatit.

Vybírejte uvážlivě

Tiskáren je obrovské množství druhů, jež se od sebe odlišují nejen velikostí, ale rovněž i jinými vlastnostmi. Asi tím nejzásadnějším rozhodnutím pro vás při výběru toho správného přístroje bude zvolit, zdali chcete barevnou či černobílou variantu.

Rovněž je dobré před koupí zhodnotit, jestli využijete rychlost laserového modelu, nebo vám bohatě postačí pomalejší klasika. Chcete-li tisknout více než jen dva listy papírů denně, rozhodně si vyberte první možnost. Ušetříte si tím hodně trápení.

Rovněž je vhodné popřemýšlet o možnostech oboustranného tisku, respektive scanneru. Oboustranný tisk omezí spotřebu papíru na polovinu, zatímco scanner funguje víceméně jako kopírka. A kopírku jednou za čas potřebuje skoro každý.

Nemusíte se obávat, že za laserový přístroj se scannerem a oboustranným tiskem utratíte majlant. Kupodivu se i něco takového dá sehnat docela levně. Co však moc levné není, to jsou originální tonery.

Drahá náplň

Ke každé nové tiskárně dostanete automaticky toner. Ten však nevydrží navěky. Obvykle je pryč dříve, než se nadějete. Většinou jde totiž o tu nejlevnější verzi, jejíž náplň vám vystačí sotva k potištění pár desítek papírů. Pak budete mít dvě možnosti. Buďto si koupíte originální toner, což je drahé řešení, nebo zkusíte levnější možnost ve formě koupě kompatibilní verze.

Ta vás vyjde mnohem levněji. Je ovšem nutné dávat si pozor, kde nakupujete, jelikož špatně vyrobený toner vám může vaši tiskárnu pořádně pocuchat. Většina prodejců si ovšem dává velký pozor na to, od koho náplně kupuje.

Existuje zde i možnost renovace tonerů. V podstatě jde o vyčištění a znovunaplnění použité cartridge. Nejedná se o nic extra náročného, nicméně je lepší nechat tuto práci na specialistech. Dělat něco takového podomácky se jen málokdy vyplatí.

Autor příspěvku: admin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *