Botičky pro naše dětičky

Ačkoliv malé děti moc často nechodí, tak přesto potřebují botičky. A dokonce je výběr bot pro děti daleko náročnější a důležitější, než když si nakupujete boty pro sebe. Je velice důležité, aby děti měly správnou obuv, protože špatná obuv může za deformaci nožiček či nemocnou páteř. A tak si dávejte pozor na to, jaké botky svým ratolestem kupujete.

Která bota je ta pravá?

Vzhledem k tomu, že děti velice rychle rostou a s nimi i jejich nožičky, tak mnoho rodičů se dívá spíše po ceně, než po kvalitě obuvi pro děti, což je rozhodně chyba. Je opravdu velmi důležité, aby vaše dítě mělo na noze tu správnou obuv, tedy takové boty, které mu budou při chůzi pomáhat. Je nutné, aby bota byla pevná, protože musí držet nejen nohu, ale i celkovou stabilitu malého dítěte. Navíc je dobré koupit boty s klenbou, aby dítě mělo správně tvarovanou nohu. A další podmínka, kterou by měla dobrá bota splňovat je dostatek prostoru u konečků prstů. Jednak, ať bota netlačí a také, aby dítě s prsty mohlo pohybovat.

Naše botičky už někdo nosil

Je mnoho maminek, které kupují už obnošené oblečení a dokonce i boty, aby dítěti poskytly kvalitu za málo peněz. Pravdou je, že je lepší varianta koupit dítěti kvalitní obuv, kterou už někdo nosil, než mu koupit levné a nekvalitní boty ve stánku na tržnici. I když odborníci doporučují, aby byly boty úplně nové, protože obnošené boty budou mít všlápnutou nohu cizího dítěte, což tomu vašemu nemusí vyhovovat. Na druhou stranu, malé děti toho opravdu moc nenachodí, takže ty boty až tak prošlápnut být nemohou, takže záleží pouze na maminkách, jestli ušetří a koupí boty od cizích lidí.

Kde mám chodit pro boty?

Pokud se rozhodnete svému dítěti koupit nové a opravdu kvalitní boty, tak byste si pro to měli také vybrat ten správný obchod. Vhodné jsou obuvi, které se zabývají botami, ale stejně tak můžete obuv pro děti pořídit v lékárně, kde je její kvalita opravdu jistá. Avšak nakupování v lékárně má také svou nevýhodu, protože zde nemáte velký výběr. A pokud chcete dítěti koupit jedny boty na venek a jedny jako papučky domů, tak by to neměl být problém. Však malé dítě nemusí chodit podle první módy, takže určitě přežijí i menší výběr bot.

Nakupujeme s malým dítětem

Samotné nakupování dětské obuvi je pro mnohé maminky boj. Musí mít dítě sebou, aby vyzkoušely, jestli jim botička padne, avšak snad žádné dítě nemá rádo nakupování bot. Je neklidné, stále někde odbíhá, boty si samozřejmě samo neobuje. A největším problémem je zjistit správnou velikost, protože malé dítě nedokáže posoudit, jestli jsou mu boty dobré či ne. Někdy je také dobré před zkoušením botku přiměřit k noze a až poté vyzkoušet na nohu. A v některých obchodech vám také pomohou prodavačky, jak vyzrát nad dítětem.

 

Je důležité, ale také únavné koupit dítěti tu správnou botku. Avšak neměli bychom to podceňovat, protože špatná bota může poškodit zdraví, ať už jde o deformaci nohy či páteře, obojí je nebezpečné.

Autor příspěvku: Hedy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *