Koupelna pro princeznu

Mnoho lidí význam koupelny často podceňuje. Spokojí se s maličkou místnosti, kde sotva vejde vana s umyvadlem a přitom je to místnost, do které musíme vejít každý den a to nejméně hned dvakrát. Dokážeme zde strávit spoustu času, a proto musí být našim královstvím.

Praktická, ale i krásná

Vzhledem k tomu, že jsou koupelny většinou malé rozlohy, zejména v panelových domech, tak se každý snaží udělat s ní praktickou a užitečnou místnost. Dají zde, všechno, co potřebují a snaží se to udělat, tak aby se zde dalo procházet. Samozřejmě, že je to velmi praktické řešení, ovšem je stejně tak důležité, jako vzhled vaší koupelny. Aby koupelna plně plnila svůj úkol, musíte se zde cítit příjemně, takže všechno, co je zde umístěné, musí vypadat krásně.

Problémy se světlem

Pokud bydlíte v panelovém domě, tak je téměř jisté, že vaše koupelna je úplně bez okna. Na jednu stranu je úžasné, že máte soukromí a nikdo vám do koupelny nemůže nahlédnout, ovšem na druhou stranu je koupelna bez okna jako tmavý kutloch. Aby koupelna byla krásná, musí být světlá a něčím prozářená. V případě, že nemáte okna a ani je zde nelze dodělat, musíte si poradit jinak. Ideální je využití světlých barev, které koupelnu nejen rozjasní, ale také opticky zvětší. Klidně si zde dejte velké zrcadlo, jednak se vám bude hodit při vytváření účesů, ale zároveň vám pomůže vyřešit prostor. A poslední dobrou radou jsou bodová světla, když ani barva ani zrcadla nezaberou, tak bodovky jsou jistotou.

Nebojte se netradičních barev

Určitě se nemusíte bát i netradičních světlých barev. Pokud chcete mít koupelnu jako princezna, tak vyzkoušejte růžovou. Rozhodně nemáme na mysli, že uděláte celou koupelnu v růžové barvě, ovšem kombinace růžové a bílé, působí velice příjemně a klidně. Naopak pokud chcete mít pořádně rozzářenou koupelnu, klidně si dejte výrazně žlutou. Nebojte se, v malé koupelně dokáže tato barva udělat velké zázraky.

Myslete na detaily

V případě, že se bojíte velkých experimentů, co se týče barev a nejraději byste zůstali u klasických bílých kachliček, tak vám nikdo nemůže nic vytknout. Koupelně budete vévodit vy a navíc bílou nelze nic pokazit, jelikož je to barva, která bude hitem ještě několik let. Ovšem, aby koupelna nebyla jednolitá, můžete si pohrát s detaily, které dokážou udělat mnohé. Například modrý ručník, modré mýdlo doplněno modrou houbou na mytí – jsou sice maličkosti, ale těch si všimnete.

Kohoutky, držáky i to rozbije jednolitost

Můžete mít úplně bílou koupelnu a stejně budete mít koupelnu jako princezna. Lze to totiž vytvořit i jinak, než barvami. Do bílé koupelny si můžete koupit měděné kohoutky, držáky na ručníky či na dávkovač mýdla a podobně. Když to budou kovové a ozdobné prvky, jistě vaši koupelnu hned promění v úplné království.

Koupelna je mnohdy podceňována a přitom jsme schopni zde strávit tolik času, zastavte se na chvíli a proměňte tmavý kutloch v koupelnu pro princezny. A nezapomeňte si do nové koupelny pořídit kvalitní čistič koupelny, aby se vám dlouho blýskala čistotou.

Autor příspěvku: Hedy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *