Zdravý a klidný spánek dítěte – trendy pro rok 2015

Podle čeho se tedy orientovat a z čeho vybírat?

Široký výběr různých postelí

Nabídka jednotlivých typů nábytku je poměrně široká. Dopředu je tedy dobré si rozmyslet, co přesně od dětské postele očekáváte. Chcete klasiku, která bude jen dobře sloužit pro přespání? Nebo potřebujete získat zároveň nějaký nový úložný prostor? Chcete dítěti vytvořit jedinečné místo, kde bude moci popustit uzdu své fantazii? Všechno toto je bez problémů možné. Klasické dětské postele se dají pořídit v mnoha designech tak, aby ladily se zbytkem pokojíku. Máte-li například dětský nábytek z masivu, pořiďte takovou i postel, k bílým skříňkám zase bude dobře ladit bílá dětská postel. Postele s úložným prostorem nabízí možnost, jak elegantně skrýt množství hraček nebo náhradní lůžkoviny. Jestliže si to ale můžete díky dostatku prostoru v pokojíčku dovolit, zvažte pořízení zvýšené dětské postele s domečkem a nejlépe i se skluzavkou. Z ní bude radost ráno vstávat a ve volných chvílích si v prostoru pod ní hrát. Pro dva a více sourozenců jsou pak osvědčenou volbou patrové postele, které dokáží ušetřit spoustu místa.

Módní barvy a tvary – trendy roku 2015

Každý typ postele je k dostání v mnoha provedeních. Co je nejvíce moderní právě pro letošní rok? Trendy pro rok 2015 velí míchat různé barvy, ať už na samotných postelích nebo v jejich okolí. Určitě sem ale patří i již zmiňovaný bílý nábytek, který se dá perfektně kombinovat s nepřeberným množstvím barevných doplňků. Barvy hrají v dětském pokoji prim, tento trend se prakticky nemění. Co se týče konkrétních barev, vedou veselé a výrazné kombinace jako modrá a zelená pro kluky a fialová s růžovou pro holky. Pozadu nezůstává ale ani oranžová, červená či žlutá. Velmi moderní jsou postele v podobě například formule, hasičského auta nebo třeba velryby. Především menší děti budou z takové postele přímo nadšené.

Kvalitní postele pro bezpečný spánek

Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv typ a vzhled postele, nejdůležitějším kritériem při výběru by měla být vždy její bezpečnost. Musí být vyrobena z kvalitního materiálu, nejlepší volbou je dřevo, a ošetřena zdravotně nezávadnými barvami a laky. Podstatná je i kvalita zpracování, která zamezí možným zraněním například o šrouby, příliš velké mezery mezi bočnicemi nebo ostré hrany. Kvalita postele je důležitá také z hlediska její pevnosti a odolnosti, přece jen ji nekupujete na chvíli. Stejně pozorně vybírejte i matraci do dětské postele, na té z velké míry závisí zdravý vývoj vašeho potomka. Kvalitní dětské postele v široké nabídce různých provedení nabízí INTENA – Dětské pokoje.

 

Autor příspěvku: admin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *