Vybíráme garážová vrata

Řekneme si, na co si dát pozor a jak vrata vybírat. Vhodné vrata budou vaší chloubou a ozdobou garáže i celého domu.

Ještě před tím, než si koupíte garážová vrata, je důležité zvážit všechny možnosti, které mohou ovlivnit váš výběr. Na trhu se nabízí nespočet typů a provedení, je na vás a vašich požadavcích, které si vyberete. Abyste se obeznámili se všemi typy, rozebereme jejich výhody a nejlepší varianty pro umístění.

Zapomeňte na levné cenové relace a raději vsázejte na kvalitu a odborně provedenou práci. Vyšší vložená investice do vrat, se vám zcela určitě vyplatí. Obejdete se bez oprav a reklamací.

Představme si základní druhy garážových vrat

Výklopná vrata – představují jednoduchou variaci vrat. Garážová vrata se vyrábějí ve standardních parametrech, samozřejmě je i možnost vyhotovení výrobky na zakázku, což je pochopitelně nákladnější. Mohou být zkonstruovány z plechu, velmi poptávaná je i imitace dřeva.

Některé firmy výklopné vrata obohacují o dveře, větrání atd.

Jaké jsou výhody výklopných garážových vrat?

  • Disponují dlouhou životností
  • Kvalita za velmi příznivé ceny
  • Možnost ovládání ručně nebo elektrickým pohonem například na dálkové ovládání
  • Stabilní a rovnoměrné zavíraní či otevírání
  • Bohaté spektrum nabídky s přídavkem vrat, nových zámků atd.
  • Téměř neslyšný provoz

Sekční garážová vrata jsou velmi oblíbené a nejčastěji montované vrata. Mezi hlavní důvody vysoké popularity patří nízká hlučnost při manipulaci a také zabírají málo prostoru u stropu garáže. Disponují významnými těsnícími a izolačními schopnostmi. Není problém vrata opatřit vchodovými dveřmi nebo menšími okny.

Vrata lze používat ručně, ale i na elektrický pohon.

Výhody používání sekčních vrat

  • Nadstandardní izolace
  • Dlouhá životnost
  • Šetří prostor před garáží
  • Možnost manipulace i při přerušení dodávce elektrického proudu

 

Dalším typem jsou rolovací vrata, uveďme si pár důležitých informací.

Rolovací vrata jsou kvalitní a nepříliš finančně náročné. Svými parametry skvěle a efektivně využívají prostory garáže. Rolovací vrata jsou ideální pro soukromé i firemní užití. Vrata disponují také vysokou úrovní bezpečnosti pro uživatele. V případě, že se při manipulaci objeví překážky, vrata se zastaví v činnosti, což vede k minimalizaci škod na zdraví i na majetku. Mnoho firem nabízí nesčetné provedení s ohledem na výrobní materiál i jeho povrch.

Také je důležité zvolit ideální společnost, která se zabývá výrobou a montáží garážových vrat. Dbejte na kvalitní a známé firmy. Pročtěte si i recenze uživatelů, brouzdejte na internetu a najděte kvalitu za příznivé ceny. Skvěle hodnocené a poptávané jsou vrata firmy DoorHan. Využívají moderní technologie, které jsou přínosné pro zkonstruování špičkové jakosti garážových vrat. Společnost DoorHan je českým výrobcem, působícím na trhu od roku 1990. Hlavní filozofií je vysoká kvalita spolu s nízkými cenami, orientace na zákazníka a stálé zkvalitňování služeb.

Věnujte váš čas pro prostudování všech potřebných informací. Mnoho firem nabízí poradenské služby i navržení vrat dle požadavků a potřebám garáže. Volte odborníky na slovo ve svém oboru. Prozkoumejte například webové stránky firmy DoorHan.

Autor příspěvku: vbartos

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *