Výběr dětské postýlky

Postýlka je místem, kde tráví miminko hodně času, a proto bychom jejímu výběru měli věnovat patřičnou pozornost. Pokud vyberete dobrou postýlku, může dítěti vydržet třeba i 8 let a Vy tak budete mít na dlouhou dobu postaráno.

Stejně tak jako ostatní dětské produkty, i postýlky podléhají příslušným normám. Dětské postýlky musí vyhovovat bezpečnostním a hygienickým kritériím, aby nemohly dítě nijak ohrozit.

Dřevěné dětské postýlky jsou nejlepší

Dětská postýlka by měla být především vyrobena z kvalitního materiálu. Objevují se materiály jako dřevo, plast a kov. Klasické dřevěné postýlky patří k těm nejvhodnějším a nejoblíbenějším.

Dětské postýlky v různých cenových kategoriích

Při výběru dětské postýlky narazíte na různé cenové relace. Doporučuje se neřídit pouze cenou, i když samozřejmě nikdo netvrdí, že byste si měli koupit tu nejdražší postýlku. Zvolte zlatou střední cestu, tzn. postýlky kolem 2 000 Kč (bez matrace). Průměrná dětská postýlka by měla být kvalitní a dostačující.

Do dětské postýlky kupte kvalitní matraci

Postýlka se samozřejmě neobejde bez matrace, kterou musíte dokoupit zvlášť. Kvalitní matrace je základ zdravého spánku a vývoje. Pořiďte si k matraci také nepropustný omyvatelný povrch, abyste matraci chránili před promočením.

Cestovní postýlka není plnohodnotnou náhradou klasické postýlky

Kromě klasických dětských postýlek existují i tzv. cestovní postýlky, které jsou praktickým řešením na cesty (například pokud jedete na víkend k rodičům apod.). V žádném případě se však nelze vyhnout koupi klasické postýlky tím, že si pořídíte pouze cestovní postýlku a jakoby „zabijete dvě mouchy jednou ranou“. Cestovní postýlka je pouze krátkodobá náhrada, ale běžné dětské postýlce se nevyrovná.

Autor příspěvku: veronika

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *