Souboj Davida s Goliášem? Nebojte se menšího dodavatele!

Máte elektřinu a plyn u velkého dodavatele a tak trochu se v tom ztrácíte? Není divu. V takovém množství smluv a odběratelů se z lidské bytosti jednoduše stanete jen číslem elektroměru nebo plynoměru. Ve službách obecně jde nejen o produkt jako takový, ale především o přidanou hodnotu – prozákaznické jednání, které vám může pomoci ušetřit a budete se cítit dobře. Najděte si partnera, co ostatní respektuje a váží si jich. I o tom by měl být smluvní vztah. Nejste jen pár řádek na papíře.

Vstřícnost a dobré slovo dokážou hodně

Není nic horšího než jednání s velkými firmami. Dokud vše funguje jak má a řádně platíte. Ve chvíli, kdy tomu tak není, nastává problém. To samé platí pro změnu podmínek. Vyjít vstříc bývá prostě těžké. Jak u koho. Menší dodavatel elektřiny funguje podstatně jinak. Velkým rozdílem je právě chování k zákazníkům a trpělivost ve vyřizování stížností a problémů. Pokud to jde a umožňují to podmínky, proč nevycházet vstříc. I to funguje a v dnešní době o to víc, protože se k sobě lidé chovají hrubě a každý si jde pouze za svými zájmy. Určitě to jde i jinak.

Výhoda nemusí být vždy výhodná

V mnoha reklamách a letácích vám nabízí nejednu výhodu svých služeb. Můžete pak ale zjistit, že „dobrá“ nabídka nemusí být tak výhodná, jak se na začátku jeví. I velký dodavatel plynudokáže přechod k němu znepříjemnit zbytečnou a téměř nepřehlednou administrativou, díky níž pak ani nevíte, co jste vlastně podepsali. Nejhorší je to později se změnou nebo zrušením smlouvy.

Jednání na rovinu a pomocná ruka, když je třeba

Najděte si takového dodavatele, který s vámi bude jednat na rovinu. Jeho podmínky budou průhledné a jasné i naprostému laikovi. Takový dodavatel vám bude schopen poskytnout ceny elektřiny a ceny plynu bez zbytečných průtahů a navíc výhodně. Možná i ušetříte, což není vůbec k zahození. A v případě problému vám vše ochotně vysvětlí.

Autor příspěvku: admin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *