Od kdy učit cizí jazyky? Od malička!

Každý si uvědomuje důležitost znalosti alespoň jednoho cizího jazyka, na čem se neshodnou rodiče, je, kdy s výukou začít. Na to znají odpověď učitelé a lingvisté, kteří doporučují vystavit dítě dvojjazyčnému prostředí co nejdříve. Nejde o učení jako takové, ale o seznamování s cizojazyčným světem, ve kterém může dítě uspět, když nebude mít ostych z mluvení. Jak učit anglicky nejmenší děti?

Čím dříve, tím lépe

Jak uspět na trhu práce nebo v globální éře? Jednoznačně uspěje jen ten, kdo bude schopen komunikovat s ostatními lidmi z různých kulturních a jazykových prostředí. To je i jeden z hlavních důvodů, proč by se měly děti učit anglicky, protože je to jeden z nejpoužívanějších jazyků na světe. Začít s angličtinou navíc lze hned od plínek, kdy je dítě vystaveno angličtině při běžné konverzaci při každodenních činnostech, je to fáze, kdy mohou na své děti mluvit anglicky rodiče.

Přirozeně a bez nucení

V období okolo čtyř let věku dítěte je vhodné přenechat výuku zkušeným lektorům, kteří pomohou dítěti prohlubovat přirozeným způsobem dosažené znalosti angličtiny. Kurzy angličtiny pro nejmenší probíhají bez účasti rodičů, jedná se o metodu Wattsenglish, která se snaží učit nepřímým způsobem. Děti si tak vůbec neuvědomují, že se učí, hrají totiž v angličtině hry, zpívají a tancují. Činnosti se navíc střídají, aby se udržela dětská pozornost. Během aktivit se však neustále opakují nově získané znalosti.

Pravidelnost je nutnost

V kurzech se používá pracovní sešit WOW!, pomocí kterého si mohou děti opakovat v domácím prostředí. U výuky jazyků je totiž důležitá pravidelnost, bez které se nelze cizímu jazyku naučit. Všechny jazykové kurzy pro děti mají návaznost v dalších letech, děti tak mohou pokračovat ve výuce. Pro starší děti nebo studenty jsou vhodné kurzy konverzační nebo opakovací, které mohou probíhat dokonce on-line.

Autor příspěvku: Karel

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *