Nakoupit zlato je snadné, investujte i vy!

Zlato je drahým kovem běžně označovaným za bezpečnou investici. Své bohatství do něj lidé ukládali v době nestabilních časů po celou historii a existuje mnoho dobrých důvodů, proč byste ho do svého investičního portfolia měli zařadit i vy. Třeba právě teď hned.

Spousta Čechů se v současné nesnadné době zaobírá otázkou, jak ochránit své peníze před inflací a znehodnocením. Tradiční cestou je koupě nemovitosti – máte ale našetřené miliony na koupi bytu nebo domu? Pokud ne, kupte investiční zlato. Do toho se dají investovat i statisíce nebo desetitisíce.

Kupujte pouze zlato ve fyzické podobě

Do zlata se dá investovat různými způsoby, na různé certifikáty o vlastnictví zlata však raději zapomeňte. Chtějte zlato v jeho fyzické podobě, tedy zlaté mince nebo slitky. Taktéž pamatujte, že zlaté šperky rozhodně nejsou vhodné pro investice. Co se týče výběru mince vs. slitek, volba je pouze na vás. V případě mincí ale musí jít výhradně o mince investiční, ne sběratelské. U sběratelských mincí totiž platíte také sběratelskou hodnotu, nikoliv pouze cenu zlata. Mimochodem, investiční zlato je osvobozeno od DPH.

Nakoupit i prodat zlato je velmi snadné

Investiční zlato koupíte ve specializovaných prodejnách, jako je například ta Pražské mincovny v Obecním domě v Praze. Jednodušší cesta pak vede přes e-shop zlate-mince.cz. Vždy si dávejte pozor, ať nakupujete u ověřeného prodejce s dlouhou historií. Sledujte rovněž to, zda prodejce zlato také vykupuje.

Nakupte ve vhodnou chvíli

Zlato se doporučuje zejména pro dlouhodobější investice v řádu let, i když nikdy nevíte – občas se na něm podaří vydělat i za velmi krátkou dobu, jako tomu bylo například v době pandemie koronaviru.

Na internetu můžete sledovat vývoj ceny zlata a nakoupit právě ve chvíli lokálního minima. Pražská mincovna ceny zlata aktualizuje každý den, takže máte šanci nakoupit vždy za aktuální cenu. Dejte zlatu šanci!

Autor příspěvku: admin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *