Kojenecké mléko je důležitá součást výživy vašeho děťátka

Kojení je absolutní základ v životě každého dítěte. Mléko od matky je vždy to nejvhodnější, protože obsahuje všechny potřebné živiny a je ušité, přímo na míru vašemu miminku. Pokud jste se ale rozhodli z jakéhokoli důvodu, začít s umělým kojeneckým mlékem, poraďte se s vaším lékařem, či jiným kojeneckým poradcem, aby nedošlo k nepříjemným situacím, aby vše proběhlo v pořádku a miminko nové mléko bez problémů přijalo.

Umělou výživu pro kojence je třeba uchovávat a dávkovat dle uvedeného návodu. Je to velice důležité, abyste se nedočkali nepříznivé reakce dítěte, nebo jiných komplikací. Každé miminko je individuální, proto je potřeba přistupovat tak i k samotné výživě. Velmi osvědčená jsou Kojenecká mléka Hipp, která můžeme zakoupit v mnoha variantách.

Lahvička

Jestliže už jste zvládli vše spojené s přechodem na náhradní kojenecká mléka, je tu několik dalších informací, které byste měli znát. Jestliže už máte připravený váš pravý typ mléka, např. Hipp, zaměřte se nyní na vhodný typ lahvičky. To je druhá část, která je velice důležitá. Na trhu najdeme obrovské množství druhů lahviček od skleněných až po plastové. Vyberte ten správný objem láhve podle věku vašeho potomka. Pokud zvolíte správnou velikost, miminku se bude láhev dobře držet.

Savička

Malá ale velice podstatná věc, dokonce ještě trochu důležitější než samotná láhev. Savičku, vybírejte podle potřeb vašeho dítěte. Vyrábějí se například z latexu, nebo silikonu – každé miminko preferuje něco jiného. Otvor v savičce by neměl být úplně velký. Dítě by se mělo při sání namáhat, aby se podpořil sací reflex. Některá dětská kojenecká výživa je hustší, proto i v tomto směru dejte pozor při výběru savičky.

Hygiena a voda

Čistotu je nutné dodržovat. Děti jsou velice citliví tvorečci, proto je důležité dát pozor na dobrou hygienu. Láhev i savičku vždy po použití vysterilizujte, a to ve speciálním sterilizátoru, nebo je vyvařte v hrnci, zpravidla stačí tři až pět minut. Abyste předešli zašpinění již vyčištěného, neukládejte sterilizované kousky k běžnému nádobí – vytvořte si zvláštní, čistý prostor. Pro přípravu mléka nikdy nepoužívejte běžnou kohoutkovou vodu. Vždy používejte zvláštní kojeneckou vodu, která neobsahuje takové množství dusičnanů. Kojenecká voda je pro malé ratolesti nejvhodnější. Ale i tak je dobré tuto zvláštní vodu převařit.

Jaké množství?

Při dávkování buďte velice obezřetní, není dobré připravovat, nejen kojenecká mléka Hipp combiotik od oka, ale i všechna jiná, protože na každé trošce záleží. Dodržujte všechny doporučené rady v návodu. Před podáním mléka jej schlaďte na třicet sedm stupňů celsia – to je ideální teplota (teplotu si ověřte na hřbetu ruky).

 

Autor příspěvku: admin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *