Reflexní vesta a bezpečí vašeho dítěte

Zima, jaro i podzim jsou roční období, kdy ráno ještě není světlo, častěji prší, sněží či je šero. Chodí vaše dítě bez dozoru v takovém počasí do školy? Pouštíte ho odpoledne ven, když už není světlo? Riskujete tím! Zvláště v případě, pohybuje-li se vaše dítě v blízkosti silnice. Stačí jen malá nepozornost dítěte nebo řidiče a neštěstí může být na světě. Katastrofě je možné předcházet tak, že vaše dítě naučíte, jak se chovat, ovšem nelze na to 100 % spoléhat. Je třeba myslet dopředu. I vaše dítě by mělo začít nosit reflexní vestu a další ochranné prvky. Jaké a proč?

Až 10x více

Reflexní materiál výrazně převyšuje ostatní, a to z hlediska viditelnosti za zhoršených podmínek (tedy ve tmě, za šera, při dešti, mlze a při sněžení). Pokud se chodec vybaví reflexními prvky, stává se (dle testu BESIP) pro řidiče automobilu viditelným až na 200 metrů. Pokud je jeho oblečení například modré či jinak tmavé, je dokázáno, že ho řidič zaregistruje necelých 20 metrů před sebou, v oblečení žluté barvy se viditelnost prodlužuje například na 37 metrů. Řidič, který jede cca 75 km/h, ujede po prvním zahlédnutí osoby na silnici ještě dalších cca 180 metrů. I vám je nyní už jistě jasné, proč by se měla reflexní vesta objevit v šatníku vašeho dítěte.

2 varianty a cool doplňky

Reflexní vesty existují ve dvou variantách:

  1. navlékací přes hlavu
  2. klasické

Oba typy jsou vhodné pro menší děti. Navlékací reflexní vesty mají na sobě obrázek s dětskými motivy, dětem se určitě budou líbit.

Pro děti a také dospělé jsou tu reflexní vesty ve tvaru V. Pokud se vaše dítě vzpouzí a vesta mu připadá „trapná“ a odmítá ji nosit, neztrácejte hlavu. Jednoduše mu vyberte některý z celé řady reflexních doplňků. Vaše dítě ochrání například reflexní náramek, přívěsek, tkaničky do bot, pásky na tašku, šátek s reflexními prvky. Vesty i tyto další doplňky koupíte na altima.cz.

Autor příspěvku: Hedy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *