Jaké kroužky vybrat svým dětem

Stojíte před rozhodnutím, jaké kroužky vybrat svým dětem, aby se na ně těšily, aby dobře trávily volný čas a aby na ně chodily rády?

Nejprve zmapujte možnosti toho, co se u vás ve městě nabízí a podle toho se pak rozhodněte. Určitě víte, co vaše dítě baví a k čemu má sklony a podle toho vybírejte i kroužky. Pokud byste rádi, aby se vaše dítě věnovalo jazykům, tak vyberte opravdu kvalitní kroužek, který bude spíše formou zábavy, než aby mělo dítě pocit toho, že je do něčeho nuceno. Zajímejte se o to, co by chtělo umět, zda jej baví fotbal, nebo mažoretky, sami víte nejlépe, jestli je vaše ratolest nadaná spíše pohybově, nebo má raději tvorbu.

S kroužky to nepřehánějte

Rozhodně nechte vašemu dítěti alespoň dva dny v týdnu volné. Zábava a kroužky jej sice mohou nadchnout, ale vaše dítě nezatěžujte. Nechte mu také čas na kamarády. V létě, kdy potom začne být už hezky, bude vaše dítě zbytečně trávit čas na koníčcích, než aby mohlo běhat venku.

Koníčky jsou pro rozvoj dítěte velmi důležité, proto určitě alespoň jeden vyberte. Získáte tak čas sama na sebe a vaše dítě se bude bavit. Také sledujte to, kam na jaké koníčky se přihlásí kamarádi vašeho dítěte. Je totiž dobré, aby tam nebylo samo, ale mělo se na koho těšit.

Když dáte dítě na koníček, můžete pak sami sobě věnovat hodinu v posilovně, nebo se ve stejný čas věnovat cvičení, popřípadě si užít volnou hodinu jinak. Můžete s kamarádkou posedět u kávy a věnovat tak čas tomu, na co běžně čas nemáte. Uvidíte, jak vám ta hodina prospěje a jak se na ní budete těšit.

Nemusíte si připadat jako krkavčí máma, protože jste dítě odložila. Odložila jste ho tam, kde jej to bude bavit. Nikoliv tam, kam bude chodit nerado. Koníčky budou vaše děti bavit a vy určitě budete dobře vědět, jak s časem naložit.

Autor příspěvku: Hedy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *