Zažeňte podzimní chmury relaxací v sauně nebo ve vířivce

Podzim je tu a s ním i spojené podzimní deprese. My ale víme, jak na ně. Zajděte si s partnerem nebo přáteli do sauny či vířivky. Nejenže zaženete podzimní chmury, ale zároveň prohřejete svůj organismus, uvolníte ztuhlé svaly a posílíte imunitu. I staří Římané a severské národy věděli, jak si zpříjemnit život.women-936549_1920

Poznejte kouzlo saunování

Saunování je tradičním i moderním způsobem jak udržovat tělo i ducha v dobré kondici. Je skvělým preventivním opatřením proti nemocem a má blahodárné účinky na zdraví člověka. Dokáže stimulovat imunitu a zároveň na nás působí relaxačně, podobně jako například jóga. Sauna je místem odpočinku a relaxace. Místem, kde se můžete scházet přáteli.

Pozitivní vliv saunování na lidský organismus

Při pravidelném saunování vám bude pozitivním výsledkem celková otužilost těla a vyšší odolnost proti infekcím. Blahodárný vliv má saunování na činnost srdce, uvolnění dýchacích cest, zmírnění bolesti kloubů a svalů. Saunování má také příznivý kosmetický účinek, zlepšuje se vláčnost kůže, její svěžest i vzhled.

Sauna má pozitivní vliv na naši imunitu. Pobyt v sauně vyvolává pocení a vyplavování škodlivin z těla. Díky pravidelnému saunování se zrychluje metabolizmus. Saunování také působí protizánětlivě, ničí choroboplodné bakterie a viry, čímž zvyšuje odolnost organizmu proti nachlazení a virózám. Zvyšuje celkovou kondici a má vynikající preventivní účinky.

Saunování má také pozitivní vliv na naši psychiku. Má uklidňující účinky, pomáhá odstraňovat nervozitu, uvolňuje stres a snižuje napětí. Navozuje příjemné pocity a dobrou náladu. Také je skvělým bojovníkem proti migrénám, nespavosti a vyčerpanosti.

sauna-1405973_1280

Pro kterou se rozhodnete?

Různých typů saun je hned několik.

● Kouřová sauna – starý typ sauny bez komína a topí se v ní v kamnech. Teplota bývá uvnitř nižší, kolem 60 °C, ale zato s poměrně vysokou vlhkostí.

● Finská sauna – Tradičním typem sauny, které se stále těší velké oblibě. Vysoká teplota, které se může pohybovat až okolo 90 °C, působí pozitivně na lidský organismus.

● Suchá sauna – V této sauně jsou teploty o něco vyšší, dosahují 95 °C – 100 °C a vlhkost vzduchu je pouhých 5 % až 10 %.

● Parní sauna – Další možností je parní sauna s bylinným výparníkem, kde si posedíte při teplotě mezi 40 °C – 60 °C. Parní sauna je vhodná i pro inhalace.

● Infrasauna – V dnešní době se stávají velmi oblíbené infrasauny. Infračevené záření, na kterém je saunování v infarsauně založeno, prohřívá tělo hluboko do svalové tkáně, čím dochází k prohřátí a uvolnění našeho organismu.

Relaxujte ve vířivce

Vířivky jsou ideálním místem pro relaxaci. Představují komplexní terapii, při které povzbudíte své tělo i mysl. Relaxační pobyt ve vířivce zvyšuje tělesnou teplotu, uklidňuje a stabilizuje jednotlivé procesy lidského organismu, podporuje celkové vaše uvolnění. Vířivé vany skutečně fungují jako malé lázně, které napomáhají uvolnit celé tělo – páteř, svaly, šlachy, ale i vnitřní orgány, které jsou příjemně namasírované.

Vířivka je ideálním místem pro relaxaci i takzvanou hydroterapii. Vztlak vody ve vířivkách, její cílené proudění a stejně tak i její optimální teplota, která se pohybuje mezi 37 až 39 °C, mají blahodárné účinky na lidský organismus. V kvalitních vířivkách nejsou trysky umístěny náhodně, ale chiroterapeuticky. Trysky tak přímo působí na nejvíce namáhaná místa našeho těla, jako je krční páteř, záda, hýždě, stehna nebo chodidla.

Autor příspěvku: admin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *