Šťastný vztah s partnerem

Vtah je jako kytka. Musíte ji dobře zalévat, aby krásně kvetla. Pokud se o svou kytku nestaráte pak je i váš vztah takový.

Abyste se svým partnerem dobře vycházeli, je důležité si uvědomit, co vlastně od vašeho vztahu chcete. To co totiž chcete od svého partnera, mu musíte také oplatit. Pokud tedy chcete, aby vás hýčkal, připravoval vám večeři, když přijdete domů z práce nebo ze školy, musíte to samé pro partnera dělat i vy.

Je krásné, když sedíte u televize a partner vám přinese jídlo až pod nos, ale proto, aby ho to těšilo a dělal to opravdu z lásky, byste měla i vy přijít a udělat mu něco než přijde z práce, připravit mu jídlo, k tomu pití, které má nejraději. Uvidíte, že mu uděláte velkou radost.

Máte ráda masáže anebo koupel při svíčkách? Nachystejte občas partnerovi něco stejného i vy. Je mnoho způsobů, jak se dělat navzájem šťastnými, musí to být však vzájemné, pokud je snaha jenom z jedné strany, brzy to tu osobu přestane bavit, když nevidí žádnou odplatu. Poděkovat je krásné, ale udělat to samé je ještě krásnější.

Když vám partner večer před spaním říká pěkné slova, a hladí vás po vlasech, opětujte mu jeho lásku a snažte se mu dát stejně jako on, najevo, jak moc vám na něm záleží. Pokud ho opravdu milujete, není nikdy pozdě naučit se dávat najevo lásku. Láska je totiž to nejkrásnější, co mezi dvěma lidmi je, když se nevidíte protože, celý den pracujete a občas se mihnete okolo sebe večer po práci, váš vztah ztrácí na lásce, kterou jste spolu zažívali, když jste se poznali. Není nic krásnějšího, než když sedíte v práci a přijde vám na mobil sladká zpráva, jak moc vám chybí.

Komunikace a upřímnost

Šťastné páry spolu umí komunikovat a to o všem, co se mezi nimi i okolo nich děje. Když má jeden z nich problém, ví, že se může na toho druhého obrátit a ten mu poradí, vyslechne ho i utěší. Základem dobrého vztahu je komunikace. Pokud neumíte se svým partnerem řešit vaše trápení, sny o budoucnosti nebo vaše plány, je váš vztah prázdný. Chybí mu důvěra v druhou polovičku. Něco co, je ve vztahu nejvíce důležité.

Upřímnost mezi partnery je něco, co je cennější než zlato. Pokud si jsou partneři navzájem upřímní a věří si, je jasné, že jim jejich vztah vydrží až navěky. Proč lhát a vymýšlet si báchorky někomu, koho milujete? Já osobně bych nikdy nelhala, je to něco, co se mi z celé duše protiví. Vím, že se na partnera můžu spolehnout a co mi řekne, vím, že dělá nebo udělá. Věřím mu a on věří mě. Nikdy nebyl důvod, aby jeden z nás musel o druhém pochybovat.

Důvěra

Důvěřovat si ve vztahu, vědět že tu jeden pro druhého jste je důležité. Protože vaše pouto je pak silnější a cítíte, že nic vás nemůže rozdělit, protože si věříte, víte o sobě všechno, nemáte před sebou žádná tajemství a ani nutkání, jít se vypovídat kamarádům. Proč, když váš přítel nebo přítelkyně může být vaším důvěrným kamarádem. Ano přátelé jsou důležití, ale témata, která se týkají vašeho vztahu, by se neměla řešit mezi kamarády, protože jednak pošpiníte osobu, na které vám nejvíc záleží, a jednak ublížíte hlavně sami sobě. Když kamarádce budete stále vykládat, jak je váš partner nemožný a zapomíná na vás, čemu to prospěje? Jenom vám bude radit, ať si najdete jiného anebo vám poradí jak si s ním o tom promluvit, ale co tak se chovat dospěle a říct své problémy přímo partnerovi a ne se o nich bavit s kamarádkami?

Můj partner chová hady už víc jak třináct let. Když za mnou přišel s tím, že by chtěl jedovatého hada, byla jsem proti, ale když jsme si sedli a v klidu to spolu probrali, řekl mi, že se nemusím bát, že ví, co dělá, že bude opatrný, pořídí si hák i rukavice, nebyla jsem už tolik proti. Měla jsem o něj strach, ale věřila jsem mu, že ví, co dělá.

Když pak přinesl partner prvního hada domů, byla jsem překvapená, jak to s ním skvěle uměl, najednou mě můj strach přešel a já věděla, že opravdu ví, co má dělat. Dnes už jich doma máme pět a já jsem šťastná, když vidím, jak je můj přítel spokojený.

Podpora

Pokud máte své sny, koníčky nebo zájmy mělo by být jasné, že se navzájem budete podporovat a snažit se si pomáhat. Nemusíte milovat stejné koníčky, jako má váš partner, ale je dobré mu občas nabídnou pomoct, koupit mu něco, co mu zrovna chybí do jeho sbírky například. I on si na vás pak jistě vzpomene, až bude příště ve městě a půjde třeba okolo knihkupectví, uvidí knihu, po které už od léta toužíte, ale ještě jste si ji nekoupila a mile rád vám udělá u radost a koupí vám ji, i když nemáte narozeniny nebo výročí. Dárky nejsou jen na tyhle události, měly byste se umět obdarovávat i jenom tak, z lásky. Protože udělat někomu radost nepotřebuje žádný důvod.

 

Autorka: Sellus Rio

Autor příspěvku: Hedy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *