Z kuchyně do koupelny, aneb domácí recepty

Vydatné a regenerační látky nabízí také příroda. Snadno a levně si můžete vyrobit domácí masku, která bude mít efektivnější účinek než lecjaká maska na vlasy z drogerie. V následujících řádcích se podíváme, jak olivový olej zužitkujete právě v koupelně.

V přírodě existuje kvantum zdrojů naturálních a nesmírně důležitých látek. Jsou obsaženy v různých plodinách, stromech a bylinkách, jež mají příznivé účinky na zdraví i krásu. Přírodní kosmetika v současné době patří k té nejžádanější. Na zesláblé, rozštěpené, suché a zničené vlasy pomáhají přírodní masky z olivového oleje.

Účinky olivového oleje

Velmi důležitá je kvalita oleje. Vysokohodnotný olivový olej přispívá k půvabnému vzhledu. Čistý, za studena lisovaný olej se díky obsahu mastných kyselin podobá na lidský kožní mas. Olivový olej proniká do hloubky pokožky, kde váže vlhkost. Olivový olej má pozitivní účinek také na pokožku, neboť oddaluje tvorbu vrásek. Tyto oleje obsahují vitamín E, který se stará o elasticitu a odolnost pokožky. Olivový olej je nejpoužívanější a nejznámější přírodní produkt, který se používá na poškozené vlasy. Vlas po vlasu regeneruje a obnovuje.

Masky na vlasy z olivového oleje

Je možné použít samotný olivový olej na regeneraci. Do nádobky s olivovým olejem si namáčejte prsty a nanášejte na vlasy po celé jejich délce, nebo pouze na konečky. Poté stačí vlasy zabalit do igelitového sáčku a následně do ručníku, čímž se udrží na vlasech potřebná teplota. Maska by měla působit alespoň půl hodiny. Tento proces je dobré opakovat alespoň 3x až 4x po sobě týden co týden.

Velmi známou recepturou je olivový olej s vaječným žloutkem. Tato maska se používá obzvláště pro hebkost vlasů. Do 1 dcl oleje důkladně vmíchejte 1 vaječný žloutek. Poté směs naneste na vlasy a nechejte působit v teplém zábale půl hodinu. Při smývání použijte vlažnou, téměř studenou vodu, aby se žloutek ve vlasech nesrazil.

Pakliže chcete vyzkoušet účinné dary matky přírody, doporučujeme koupit kvalitní olivový olej. Pestrou škálu olejů nabízí internetový obchod www.pemap.cz.

Autor příspěvku: admin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *