Víno jako lék: Připijte svému tělu na zdraví

Vínu rozhodně nikdo nemůže upřít množství pozitivních účinků, které má na lidský organismus. Jste těhotná nebo snad kojíte? Ani tak si sklenku vína nemusíte zcela odepřít. Jednou za čas může být naopak zdraví prospěšná.

Víno uvolňuje svaly, předchází infarktu

Věděli jste například, že malé množství alkoholu působí příznivě na funkci jater a zároveň omezuje vznik srdečně-cévních onemocnění? Ty přitom patří k nejčastějším příčinám úmrtí v České republice. Tak proč jim nepředcházet? Zvlášť konzumace červeného vína uvolňuje svaly v tepnách a snižuje srážlivost krve, a proto je dobrou prevencí infarktu, jenž se v současné době nevyhýbá ani mladším ročníkům.

Víno obsahuje širokou škálu minerálních látek, jako jsou draslík, hořčík, fosfor, vápník železo nebo mangan, a vitamíny skupiny B. Červené víno se řadí také k významným antioxidantům. Má dokonce 20x účinnější antioxidační vlastnosti než vitamin E, při konzumaci 2 dcl červeného vína denně se zvyšují antioxidanty v těle až o 40 procent.

Medvědí krev: Symfonie chutí a vůní z Bulharska

Navíc zimní období je pro popíjení plných červených vín ideální. Prohřívají totiž prochladlé tělo a podporují chuť k jídlu. K vyhledávanému pití pak v tomto čase patří bezesporu svařené víno. Na přípravu tohoto lahodného horkého nápoje má každý svůj osvědčený recept. My vám doporučujeme použít Medvědí krev. Toto oblíbené víno původem z Bulharska v sobě snoubí odrůdy Merlot a Cabernet Sauvignon, které se vyznačují netradičním aroma divokých třešní, lesních ostružin a rybízu. V kombinaci s citronem, skořicí, hřebíčkem a badyánem tak dostanete nezaměnitelnou symfonii chutí a vůní. V těhotenství však se skořicí opatrně.

Pokud vám trocha Medvědí krve zbude, můžete ji využít také ve své přírodní lékárně. Stačí nakrájet dvě cibule, zalít je půl litrem vína, přidat tři lžíce medu a nechat 2-3 týdny macerovat. Následně vše sceďte a užívejte třikrát denně po lžíci jako prevenci před chřipkou a nachlazením.

Autor příspěvku: admin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *