Stres

Je to nepřítel, který dokáže naše životy obrátit vzhůru nohama. Když je ho moc, dokáže i zabít.

Co je to stres, jak vzniká a jaké jsou jeho příčiny?

Stres představuje spojení fyzických a psychických reakcí, jejichž prostřednictvím naše tělo reaguje na nevyrovnaný poměr mezi našimi zkušenostmi, které jsou skutečné či pouze představované a našimi očekáváními. Stres většina lidí pociťuje jako velmi nepříjemný pocit, který se rozlévá po celém těle. Vzniká jako obranný mechanismus našeho těla, které se snaží vyrovnat se s určitou situací. Příčiny stresu jsou různé, může za nimi být špatná prožitá zkušenost, se kterou jsme se setkali dříve, ale mohou za něj i různé problémy – špatná finanční situace, rozchod s nejbližší osobou, úmrtí v rodině, špatné pracovní podmínky a mnoho dalších věcí, které se negativně projevují na naší psychice.

Jak se vypořádat se stresem?

Každý člověk se umí se stresem a stresovými situacemi vypořádat jinak – po svém. Reakce na stres jdou u každého člověka jiné – někdo upadá do těžkých depresí, jiný přestává komunikovat s okolím, další začne trpět zdravotními problémy. Zvládání stresu je pro mnohé z nás mnohdy nepřekonatelnou situací. Když je člověk ve stresu, začne uvažovat úplně jinak a jinak se začne i chovat. Mezi nejjednodušší metody zvládání stresu je zamezení jeho příčin. Stres je zabijákem našeho spokojeného života, ničí naše štěstí, ovládá naše myšlenky a rozhodnutí. Jak na stres vám nikdo neporadí, musíte si na to přijít sami. Někomu pomáhá cvičení, u kterého se uvolní a alespoň na chvíli zapomene na starosti, jiný zase spoléhá na dostatek spánku. Osvědčený způsob jak na stres zkrátka neexistuje – každému totiž pomáhá něco jiného.

Namíchejte si vlastní doplňky štěstí

Chcete-li si pro boj se stresem namíchat vlastní vitamíny, které se rázem promění v pomocníky proti stresu, navštivte stránku mixturam.cz. Mixturam vám totiž umožňuje vybrat si vitamíny na míru, které si sami vyberete a budete tak pány svého zdraví. Vlastní doplňky si tak můžete sami vybrat a tím pádem budete vědět, co si pouštíte do těla. Vyberte si bylinky, vitamíny a další pro tělo velice prospěšné doplňky, díky kterým si budete užívat 3 měsíce bez stresu. Na mixturam.cz totiž vědí, že každý člověk je unikátní a že potřebuje individuální pomoc v podobě vlastních doplňků.

Autor příspěvku: admin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *