Ranní kávička s e-cigaretou

A už jste to zkoušeli přestat s tím úplně? Skoro každý sváteční kuřák se po pár sklenkách alkoholu přistihne s cigaretou v ruce a ten pravidelný zas hledí smutně na dno své krabičky, aby si objednal další. O elektronické cigaretě jste už samozřejmě slyšeli. Možná ji i vyzkoušeli. Jenže při jejím srovnávání s klasickou cigaretou se zapomíná na jeden významný detail. Elektronická cigareta neobsahuje všechny ty škodliviny, které dostáváte do plic a dál do těla při kouření klasické cigarety. A ohromná výhoda oproti klasické cigaretě je u té elektronické fakt, že jste při kouření jejím pánem. Potáhnete si jen, když chcete vy. Nemusíte ji kouřit za každou cenu jen proto, aby nezhasla.

 

Nové ráno s kávou a elektronickou cigaretou

 

K cigaretě už neodmyslitelně patří ranní rituál s kávou. A kdo kávu nepije, ten nepohrdne čajem. Pokud tedy nejste ranní ptáče, které skáče i bez pomalého probouzení. Pro povzbuzení organismu je však právě káva skvělým nástrojem. I když se po klasické cigaretě cítíte lépe a nabuzeni s postupem let se už jedná o závislost a ranní povzbuzení se promění v nutné doplnění stabilní hladiny nikotinu v krvi. Efekt cigarety se ztrácí, leč s lety se v organismu ukládají také všechny ty škodliviny, od nichž vás ochrání e cigareta. Dostanete svou dávku nikotinu, ale bez tak velkého zdravotního rizika.

 

Když káva, tak čerstvě mletá

 

I když jsme v posledních letech podlehli kouzlu instantní kávy, faktem zůstává, že právě v ní se skrývá ta nejpodřadnější káva, která se nám může dostat na stůl. Přednost má mletá káva a předtím ještě přebíraná zrnková káva, u které se snadno pozná už pohledem její kvalita. Krásná kávová zrnka poznáme každý. A právě taková káva tříděná zrnko po zrnku je ta nejlepší. Své aroma si udrží zejména do 15 minut od umletí. Máte pak jistotu, že ve vaší kávě nebudou žádné skryté plísně, toxiny a další zdraví škodlivé látky. K umletí stačí obyčejný mlýnek na kávu a především čerstvě uvařená voda. Ani ta, která se celý den převáří v kavárenských strojích není ideální pro tvorbu tak lahodného nápoje. Pak už stačí jen vaše oblíbené šálky k zalití vařící vodou a máte kvalitní kávu pro váš ranní rituál.

Autor příspěvku: vbartos

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *