Pracovní příležitosti pro každého

V současné době mají personální agentury důležité postavení na trhu práce. Mnoho velkých společností hledá nové kandidáty pouze prostřednictvím jejich služeb. Přináší firmám úsporu času, neboť jim vybírají vhodné uchazeče. Zájemci o práci se o těchto pracovních nabídkách mohou dozvědět pouze přes personální agentury. Navíc pro kandidáty jsou tyto služby absolutně bezplatné. Nabídka pracovních míst touto cestou bývá přehlednější.

Jednodušší komunikace

Každý, kdo si prošel hledáním zaměstnání, jistě ví, jak je celý tento proces náročný hlavně na psychiku. Bohužel komunikace s některými společnostmi není snadná, buď vám neodpoví vůbec, nebo až po delší době, případně vám sdělí, že už je pozice obsazená. Toto jednání není samozřejmostí, ale dříve či později se s tím setká prakticky každý. Oproti tomu jednání se zaměstnanci personální agentury je mnohem profesionálnější a osobnější.

Jak probíhá výběr vhodného kandidáta

Personální agentura funguje jako takzvaný prostředník mezi společností a uchazeči. Větší společnosti si je najímají, aby jim usnadnily výběr kandidátů. Pracovní agentura obdrží od společnosti konkrétní požadavky o volné pracovní pozici. Poté inzeruje volné pozice na svých stránkách i specializovaných portálech. Často v inzerátu neuvádí název společnosti, ale pouze o jaké zaměření se jedná. Vůči firmě je tedy velice diskrétní.
V současné době nejlépe funguje hledání uchazečů o práci pomocí internetu. Personální agentura tedy vystavuje nabídky práce na internetových portálech, nebo přímo kontaktuje vhodné kandidáty, kteří jsou již v agentuře registrovaní. Konzultant si pak vytipuje vybrané uchazeče a ty si pozve na osobní pohovor. Teprve pokud konzultant usoudí, že uchazeč splňuje vše, co společnost vyžaduje a na danou pozici se hodí, doporučí ho pracovní agentura na pohovor do společnosti.
Které personální agentuře můžete důvěřovat?

Na trhu působí mnoho různých personálních společností. Nejlepších výsledků však dosahují ty, které mají dlouholeté zkušenosti a pevné postavení. Jednou z nich je personální agentura Manpower. Navíc jde o společnost, která působí celosvětově. Čerpá ze svých dlouholetých zkušeností. Manpower spolupracuje se společnostmi z různých odvětví, jmenujme například hotelnictví, gastronomie, bankovnictví a jin obory. Podílí se na snížení nezaměstnanosti a přináší rozmanité pracovní příležitosti pro každého.

Práce získaná přes personální agenturu

Mnoho lidí si klade otázku, jaký je rozdíl mezi prací přes agenturu a běžným zaměstnáním? Rozdíly nejsou velké. Personální agentura může značně usnadnit celý průběh hledání zaměstnání a zajistit potřebné formality. Každému uchazeči o práci je přidělen konzultant, který se o něho stará, domlouvá mu schůzky a pomáhá mu se na ně připravit.
Ačkoliv působíte jako běžný zaměstnanec ve společnosti, plat dostáváte od agentury. Neznamená to, že budete mít nižší plat, než ostatní. Výplatu vám bude zasílat agentura a veškeré personální informace budete řešit se svým konzultantem. Agenturní zaměstnání vám může přinést mnoho pozitiv. Velkou výhodou je také skutečnost, že pokud o práci přijdete, konzultant vám pomůže sehnat co nejdříve novou.

Manpower vám pomůže

Manpower nabízí obrovské množství pracovních příležitostí. Pokud se u agentury zaregistrujete, máte velkou šanci najít si zaměstnání co nejdříve. Stačí jednoduše vyplnit základní dotazník a poslat svůj životopis. Budete pozváni na osobní schůzku. Manpower vám pomůžete najít si zaměstnání snadno a rychle.

Autor příspěvku: admin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *