Plánování rodiny šetrnou cestou

Proto stále více žen sahá po přirozených metodách, jak zabránit neplánovanému těhotenství. Jednou z nich je i metoda plodných a neplodných dnů, aktuálně nejlépe zastoupená moderním minipočítačem Lady-Comp.

Metoda plodných a neplodných dnů není mezi ženami nic nového. Tuto jednoduchou metodu používaly již naše babičky a mnoho žen se k ní vrací i dnes. Nechtějí již dlouhodobě využívat hormonální způsoby, které zatěžují jejich organismus a častokrát přináší i neblahé vedlejší účinky. Metoda plodných a neplodných dnů je přirozenou cestou, kterou jde s využitím moderních technologií docílit až 99 procentní spolehlivosti. Znalost plodných a neplodných dnů využil před lety ve své práci německý lékař Hubertus Rechberg a posunul ji o stupínek výše. Výsledkem je inteligentní minipočítač Lady-Comp, který zajišťuje přirozenou ochranu před neplánovaným těhotenstvím na základě měření teploty v ústech. Stačí 60 sekund denně, potvrzení případné menstruace a žena se obratem dozví plodnost pro následujících 24 hodin a zároveň i předpověď na dalších šest dní. To vše díky biologicky-matematickým výpočtům pravděpodobnosti a více než 700 000 naprogramovaným cyklům v každém minipočítači. Spolehlivost této metody, která je 99 procentní, byla testována a potvrzena mnoha nezávislými klinickými testy.

Od roku 2008 jsou počítače Lady-Comp k prodeji také v České republice. Podle Mgr. Margit Slimáková, Ph.D., která v České republice zastupuje německého výrobce počítačů, zájem o ně každoročně stoupá. „I české ženy se stále více zajímají o svůj zdravotní stav, nechtějí své tělo zbytečně zatěžovat a hledají metody, jak se přirozeně chránit před nechtěným těhotenstvím,“ uvedla Margit, která se zároveň již několik let profesionálně věnuje propagaci přirozené péče o zdraví. Za uplynulé roky se u nás prodalo skoro tisíc kusů tohoto výrobku a výhled je podle české distributorky optimistický. V následujících letech předpokládá další rostoucí zájem a vyšší počet žen, které chtějí otázku antikoncepce řešit přirozenou a přírodní cestou.

Mezi spokojené uživatelky tohoto přístroje patří i Šárka z Brna, která si minipočítač koupila hned v roce 2008, tedy první rok, kdy vstoupil na český trh. „Už jsem se nechtěla vracet k hormonální antikoncepci. Měření bazální teploty mi přijde jako velmi přirozený způsob. Navíc jsem se naučila znát své tělo a zbavila jsem se i řady zdravotních potíží,“ uvedla Šárka.

Minipočítač Lady-Comp na český trh dodává společnost NaturComp. Více informací o produktech společnosti a způsobu, jak si je objednat, naleznete na webových stránkách www.naturcomp.cz.

Autor příspěvku: vbartos

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *