Kvalitní matrace je základem dobrého spánku

Prvním krokem k životu spokojené maminky je vydatný spánek. Není nic horšího než, když se ráno probudíte otlačená a celá rozlámaná. Během přestávek, které vám dopřála vaše ratolest mezi krmením, jste nedokázala ani pořádně zabrat. Jen jste se otáčela z boku na bok a snažila na chvilku zapomenout na to utrpení. Napadlo vás někdy, že by zakopaný pes mohl být v kvalitě vaší matrace? Kdy jste si kupovala novou? Nespíte náhodou na obyčejném molitanu nebo rovnou na nějakém nepohodlném rozkládacím lůžku? A přitom kvalitní spánek je věc, do které se rozhodně vyplatí investovat. Už hned po první noci na správně vybrané nové matraci vaše okolí pocítí změnu vaší nálady. A vězte, že z dlouhodobého hlediska ocení takové spaní i vaše záda a rozlámané kosti.

Při výběru záleží na tvrdosti matrace, kterou preferujete

Matrace se vyrábějí v několika základních tvrdostech a také několika technologiemi. Záleží na tom, co preferujete. Některé matrace mají navíc něco jako paměť, takže se tvar vaší páteře po čase do nich přesně zafixuje. Další důležitou věcí je přirozené proudění vzduchu tak, aby se v matraci nehromadila vlhkost z potu a vy se nebudila v louži vody. I to zvládají moderní matrace na jedničku. Vybrat si tu pravou můžete například mezi matracemi Dormeo. V eshopu této společnosti naleznete veškeré další příslušenství, jako jsou polštáře, rošty přikrývky a povlečení. Na zdravý spánek se tak můžete vybavit na jednom místě. U většiny matrací máte poštovné zdarma, takže se nemusíte obávat, že s každou zakoupenou věcí budete platit vyšší a vyšší poštovné.

O kvalitě matrace nerozhoduje cena

Ač by se mohlo zdát, že čím kvalitnější matrace je, tím musí být zákonitě dražší, v praxi tomu tak není. Cena jen odráží náklady na použité materiály. Rozhodujícím faktorem při výběru matrace má být její tvrdost a další parametry, které mají přispět k vašemu příjemnému a pohodlnému spánku. Při správném výběru se již za několik málo dní dočkáte úlevy od bolesti zad. Častokrát i samotné ulehnutí na takovou matraci přináší kýženou úlevu. Po náročném dni zodpovědné maminky bude vaše postel s novou matrací místem, kam se budete těšit a vždy se ráda vracet. Dokonce i noční vyrušení v podobě krmení vaší ratolesti už nebude takovou stresovou situací. Například matrace s paměťovou pěnou se ani nestačí vrátit do původní podoby, takže ulehnete přesně tak, jak jste ležela, než jste se probudila, a můžete spát nerušeně dál.

Autor příspěvku: vbartos

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *