Jaké psí plemeno je nejlepší do rodiny?

Rozhodli jste se, že vaši rodinu rozšíříte o jednoho dalšího člena a pořídíte si pejska? Nedělejte tu chybu, že si vyberete podle vzhledu. Existuje velké množství plemen a ne všechna jsou vhodná pro rodinné soužití. Nechte si poradit, máme pro vás hned několik tipů!

Čtyřnozí přátelé, kterým rodinný život vyhovuje

Psi jsou temperamentní a chytrá zvířata, při výběru nesmíte šlápnout vedle. Je žádoucí vybírat plemeno, které se bude povahou blížit té vaší. Ideálními společníky do rodin jsou například čeští teriéři. Jsou to původem lovečtí psi, kteří milují žít v přítomnosti člověka. Oceníte jejich oddanou povahu. Pořiďte si ho ale jen v případě, pokud máte čas chodit na dlouhé procházky. Podobné povahové rysy má bígl.

Jestliže máte menší byt, vaším rodinným přítelem by se měl stát srnčí ratlík, čivava nebo mops. Jsou to psíci malého vzrůstu, kteří milují pohyb a současně i lenošení. Jsou hraví a mají rádi společnost dětí. Chcete psa ochránce, který bude střežit váš rodinný dům? Bordeauxská doga je pro vás správnou volbou. Říká se o nich, že jsou to citliví dobráci a současně perfektní hlídači. Věrnost je vlastní brazilské file. Mohutným tělem tak trochu klame, protože je to jedno z nejoddanějších plemen vůbec.

TIP: Další oblíbená psí plemena jsou podrobně popsána na infopes.cz. Portál přináší i tematické články. Dozvíte se, jak psa naučit základním povelům, jak vést štěně k čistotnosti aj.

Musí mít své vlastní zázemí

Aby byl u vás pes spokojený, musíte mu vytvořit dobré zázemí. Zařiďte mu vlastní pelech (nejlépe boudu). Dopřejte mu kvalitní krmivo. To musí odpovídat velikosti, fyzické zátěži i aktuálnímu zdravotnímu stavu. Jiné krmivo je určeno pro štěňata, aktivní či staré psy apod. Jak za kvalitní krmivo neutratit moc? Doporučujeme nakoupit na www.mujmazlik.cz. Nabízí zde i ostatní chovatelské potřeby.

Autor příspěvku: Hedy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *