Bumima.cz

Ochutnejte originální raw cukroví!

Ať už patříte mezi fanoušky syrové stravy či nikoliv, následující recepty Vás přesvědčí o tom, že ani zdravé potraviny nemusí být nudné! A pokud si hlídáte štíhlou linii, Vaše křivky to jenom ocení.

Citrónové kuličky s brusinkami

Kokos příjemně zavoní, citron osvěží a brusinka uvnitř překvapí.

Na 10 kuliček budete potřebovat:

Všechny ingredience kromě sušených brusinek vložte do mixéru a rozmixujte je dohladka. Z hmoty tvořte kuličky, do kterých zabalte dvě až tři brusinky. Na závěr kuličky obalte v kokosu.

Čokoládové kuličky s pomerančem

Čokoláda s pomerančem se vždycky rýmuje, a o Vánocích to platí dvojnásob!

Na 15 – 20 kuliček si připravte:

Mandle a kešu ořechy rozmixujte dohladka, přidejte ostatní suroviny a vytvořte kompaktní hmotu. Tvarujte malé kuličky a nechte je asi půl hodiny ztuhnout v lednici. Nakonec je obalte v drcených mandlích.

Meruňkové cukroví s pistáciemi

Rychlý a nenáročný recept na poslední chvíli. 

Na 12 kuliček budete potřebovat:

Meruňky rozmixujte spolu s citrónovou šťávou na hladkou hmotu. Z té tvarujte kuličky, obalujte je v mletých pistáciích a vložte do papírových košíčků.

Ořechové kuličky se semínky a ovocem

Chuťově bohatý zážitek plný zdraví a energie.

Na 30 kuliček si připravte:

Všechny základní přísady důkladně rozmixujte, přidejte sušené ovoce a mixujte, dokud nevznikne lepkavá hmota. Ze směsi tvarujte kuličky, obalujte je v raw kakau a dejte ztuhnout do lednice.

Švestkové kuličky s ořechy

Jednoduchá vitamínová bomba, která je hotová raz dva.

Na 15 kuliček budete potřebovat:

Švestky rozmixujte na hladkou kaši, smíchejte s mletými mandlemi a vytvořte kompaktní hmotu. Tou obalujte vždy po jednom lískové ořechy, vytvarujte kuličky a obalte je v raw kakau, kokosu nebo drcených pistáciích.

Dýňové cukroví

Zdravé pohoštění, které voní Orientem.

Na 10 kousků si připravte:

Datle a fíky namočte na chvíli do teplé vody a jakmile změknou, rozmixujte je s ostatními přísadami. Ze vzniklé hmoty tvarujte kuličky, obalujte je v mletých mandlích a dejte ztuhnout do lednice.

Kakaové kuličky s ořechy a kokosem

Ořechy, kokos a kakao je kombinace, která nikdy neomrzí.

Na 10 kousků budete potřebovat:

Kešu ořechy namočte předem do vody na tři hodiny a poté datle na pět minut. Všechny ingredience vložte do mixéru a rozmixujte na hustou pastu. Z té tvarujte kuličky, obalte je v raw kakau a dejte zatuhnout do lednice.

Exit mobile version