Bumima.cz

Pronájem bytu v Českých Budějovicích – na co všechno by se měl nájemce zaměřit před podpisem nájemní smlouvy

Hledáte pronájem bytu v Českých Budějovicích a nejste si jisti, co všechno tento proces obnáší? V tom případě se rovnou vrhněte do čtení následujícího článku, ve kterém Vám popíšeme, na co všechno byste si měli dát pozor, než podepíšete nájemní smlouvu a nastěhujete se do nového bytu. Vysvětlíme, jak postupovat při hledání ideálního bydlení.

Pronájem bytu a jak si sestavit přehled požadavků?

Ze všeho si nejprve udělejte jasno v tom, podle čeho si nový byt budete vybírat a co naopak velký vliv na Vaše rozhodnutí mít nebude. V tomto směru univerzální pravidla neexistují, protože preference jednotlivců se liší.

VEZMĚTE SI NA POMOC PAPÍR S TUŽKOU A SEPIŠTE SI ODPOVĚDI NA NÁSLEDUJÍCÍ OTÁZKY:

Pravděpodobnost, že najdete byt, který bude ve všem korespondovat s Vaší představou, není 100%, proto si Vaše odpovědi seřaďte podle priorit. Díky tomu budete přesně vědět, jaké body jsou pro Vás stěžejní a z jakých jste naopak ochotni slevit.

Praktičnost na prvním místě

Pokud už máte jasnou představu o tom, jak by měl Váš byt vypadat, přejděte k prohlídce konkrétních inzerátů, které budou korespondovat s Vašimi požadavky.

NÁJEMNÉ

LOKALITA

PODLAŽÍ

SOUSEDÉ

Vždy mějte vše černé na bílém

Jste-li ve fázi, kdy už pro Vás má pronajímatel přichystanou nájemní smlouvu k podpisu, předejte ji ke kontrole svému právníkovi.

Pokud takovou možnost nemáte, nepodepisujte ji do momentu, než porozumíte všem jejím částem. Pakliže ve smlouvě najdete nějaké nejasnosti, žádejte pronajímatele o vysvětlení.

Zkontrolujte, že nájemní smlouva obsahuje všechny podstatné náležitosti vymezené občanským zákoníkem.

Ještě před podpisem smlouvy si s pronajímatelem písemně domluvte, jak to bude s kaucí, poplatky a kdo bude hradit případné opravy.

Přečtete si také, jaké nároky má nájemce i pronajímatel při vyúčtování služeb.

JAK POSTUPOVAT V PŘÍPADĚ, KDY SE STĚHUJETE DO ZAŘÍZENÉHO BYTU?

Vždy trvejte na sepsání předávacího protokolu, ve kterém bude uvedeno veškeré vybavení. Do tohoto dokumentu se zapisuje také stav vodoměru a plynoměru ke dni zahájení nájmu.

Bez ohledu na to, jestli je řeč jen o spotřebičích nebo kompletním nábytku, vždy trvejte na sepsání veškerého vybavení bytu.

Díky informacím obsaženým v tomto článku už přesně víte, jak máte postupovat při hledání bytu k pronájmu. Zjistili jste, co všechno má předcházet podpisu nájemní smlouvy a po jakých informacích máte pátrat, a proto už od teď nikdy neuděláte chybu. Zjistěte, co obnáší rekonstrukce nájemního bytu.

Preferujete byty, které jsou již zařízené, anebo vždy koukáte po nezařízených bytech, které si pak můžete upravit k obrazu svému?

Exit mobile version