Bumima.cz

3. týden těhotenství

Až ve 3. týdnu žena skutečně otěhotní

Jak již bylo uvedeno v minulém dílu seriálu o těhotenství, k oplození vajíčka dojde mezi 14. a 21 dnem menstruačního cyklu. V prvním ani druhém týdnu těhotenství ještě nejste fakticky těhotná, jelikož těhotenství se začíná počítat od prvního dne poslední menstruace před otěhotněním.

Jak probíhá 3. týden těhotenství

Pokud jste ve třetím týdnu těhotenství, pak menstruační cyklus nebude končit pravidelným měsíčním krvácením, a tak můžete zjistit, že jste těhotná. Některé budoucí maminky si to ani neuvědomí a svůj stav zjistí až ve 2. lunárním měsíci, když už je jim nedostavení se menstruace podezřelé. V tomto období už těhotenský test spolehlivě ukáže, zda je žena v jiném stavu.

Dopadl Váš těhotenský test pozitivně?

Když těhotenský test vyzní pozitivně, nebo když se nedostaví menstruace, měla by se žena objednat na prohlídku k ženskému lékaři. Gynekolog Vám potvrdí, zda jste skutečně těhotná a provede zdravotní prohlídku. Nedostavení se menstruace sice může znamenat těhotenství, ale také nemusí. Je to pouze jeden z příznaků gravidity a mohou to zapříčinit i jiné faktory. Vyčkejte, zda se menstruace jen neopozdila a pokud už je Vám situace podezřelá, objednejte se na prohlídku.
Těhotné ženy přicházejí ke gynekologovi zpravidla mezi 7. – 12. týdnem těhotenství.

Embryo ve 3. týdnu těhotenství

Ke konci třetího týdne těhotenství má embryo už asi půl milimetru.

Exit mobile version