Opět víkend? Jak s ním dobře naložit?

Milovaný, vytoužený víkend. Konečně je tady. Celý týden se těšíme na ty úžasné volné dva dny téměř bez povinností, kdy nám nemusí zvonit budík ještě před svítáním, a vstát můžeme téměř na oběd. Tak to má většina z nás, a stejně tak většina z nás má ohledně víkendu někdy až moc velké oči. Představujeme si nabitý a zábavný víkend, ale když už jsou ty nádherné dva dny tady, nevíme kudy kam. Kam vyrazit? Do centra města, nebo spíš do přírody? Jenže kam přesně? Pokud i Vy takto tápete, rozhodně pokračujte ve čtení tohoto článku, plánů na víkend bude najednou až až.

Sportovat o víkendu?

Ne každému padne do noty varianta aktivního víkendu. Přeci jen jsou to jediné dny v týdnu, kdy se můžete v klidu natáhnout a lenošit. Ovšem pro ty, kteří se rozhodli víkend strávit trochu aktivněji, tu je možností hned několik.

Například Labe nám nabídne hned několik možností na provětrání in-line bruslí. Stezky na Pardubicku, mezi Polabinami a Kunětickou horou, nebo z Hradce Králové směrem na Kuks rozhodně nebudou špatnou volbou. Na cestě po stezce potkáte hned několik míst na uspokojení hladových krků. Bufety, restaurace, hospůdky i cukrárny. Jak lépe se odměnit po výkonu, než nějakým sladkým pohárem či kusem dortu?

Pro ty, co raději sportují uvnitř, máme pár doporučení například na squash. Ve Středočeském kraji je nespočetně možností právě pro tento sport, jako třeba v Poděbradech, Lysé nad Labem, či Benešově. Tak neleňte doma, připravte pálku, a squashi zdar!

Víkendová pohoda a příjemné posezení

Co si budeme povídat. V pracovním týdnu moc času na sraz s přáteli na kafíčko, nebo na něco dobrého k jídlu, prostě moc není. Tak proč nevyužít právě víkendu. Svolejte přátele a uspořádejte příjemné odpolední posezení. Milovníkům dobré kávy můžeme doporučit například Republica Coffee v Karlových Varech. Nejenže si zde můžete objednat poctivou, výbornou kávu, ale kavárna nabízí také spoustu slaných či sladkých dobrot. Jako další určitě stojí za zmínku restaurace Cats and Coffee v Hradci Králové! Při vychutnávání dobrého jídla či kávy kolem vás bude pobíhat několik roztomilých koťátek, čemuž já, jakožto milovník zvířat říkám, společnost k nezaplacení!

Relax u filmu? Honem do kina!

Kino vždy bylo, je, a bude příjemnou tradicí. Velký popcorn, pití a teď už jen správně vybrat film. Momentálně vám určitě doporučuji český film Lída Baarová, životopisné drama pro mladší i starší generace. Silný a poutavý příběh herečky Baarové, je dle mého názoru celkem dobře zpracovaný, a za zhlédnutí vážně stojí. Dalším dramatem, momentálně promítaným v kinech je film Dánská dívka. Naplněný emocemi a napětím, v prostředí krásných měst. A pro milovníky komedií určitě stojí za zmínku Zoolander 2, či nový díl fenomenálního filmu Alvin a chipmunkové.

Stále nevíte co o víkendu? Nenadchla Vás ani jedna možnost, jak si zpříjemnit volné dva dny? Výbornou možností je i domácí relax. Vyhraňte si čas sami na sebe, napusťte si horkou vanu, uvařte či upečte něco dobrého, a hlavně si užívejte toho konečně zaslouženého volna.

Autor příspěvku: Hedy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *