Noha ženy musí být krásná

Muži na ženách milují mnoho věcí a jednou z nich jsou také nohy, a proto je důležité, aby ženské nohy byly opravdu krásné. Pravdou je, že na chodidla vám muž jako první koukat nebude, ale poté, co se vyzujete, si určitě deformovaných nohou všimne a už nebudete tolik přitažlivá.

Deformace nohou nejsou běžné

Ačkoliv deformace palce neboli výrostky pod palcem vidíte na více lidech, není to nic, nad čím byste měli mávnout rukou. Pro některé je to sice jen nevzhledný doplněk jejich nohy, ovšem i tyto lidi to omezuje, protože nemohou nosit jakoukoliv obuv. I když máte to štěstí, že vás výrůstek nebolí, tak vás bota tlačí anebo je nepohodlná a tak musíte hledat nějakou širší obuv, do které se vejde i výrůstek. Každopádně je spousta lidí, kteří díky této deformaci trpí, protože je to opravdu bolí.

Výrůstek zrovna na mé noze?

Mnoho lidí se ptá, proč to potkalo zrovna je. Vykloubení palce může mít více příčin, ovšem jedna z nich opravdu převládá a tím je dědičnost. V případě, že někdo z rodičů trpěl vykloubeným palcem, tak je téměř jisté, že vás to čeká také. Každopádně jsou zde i jiné vlivy, jako i nevhodná obuv, avšak ty bývají málo časté, obvykle je to dáno opravdu genetickým kódem.

Jak s tím mohu bojovat?

Je jasné, že s takto deformovanou nohou je většina lidí nespokojeno, zejména pokud se nejedná pouze o vzhled, ale také je to bolí. Existuje více cest, jak se bolestí i nepříjemného vzhledu zbavit. Někdo radí i různé mastičky či obklady a podobně, ale vzhledem k tomu, že se jedná o vykloubení kloubu, tak je jasné, že vám mastičky nepomohou. Jednou z možných variant je operace. Ale operace je velmi bolestivá a nezaručuje vám, že se toho zbavíte napořád. Jelikož se jedná o onemocnění, jehož příčinou jsou geny, tak je dost pravděpodobné, že se vám i po operaci může deformace nohy zase objevit.

Nenecháme do sebe řezat

Pokud se bojíte anebo se z nějakého jiného důvodu rozhodnete nejít na operaci, tak existují i jiné řešení, jak s tím bojovat. Vykloubení palce se dá řešit i speciálními fixátory. Těch je velké množství a je jasné, že každá společnost upřednostňuje právě svůj výrobek. Je na vás, který z nich si vyberete, ale je důležité, aby byl dostatečně pevný a dokázal nohu držet v původní poloze, a tím vrátil i palec do původního stavu. Je výborné, že fixátor budete nosit pár měsíců a pak vám bude prst držet. Sice se to může vrátit, ale pak si ho zase nasadíte a máte za chvíli klid.

Prevence je důležitá

V případě, že máte v rodině právě „syndrom vykloubeného palce,“ tak byste si klidně dopředu měli pořídit nějaký fixátor a když ucítíte bolest v této oblasti, tak si jej klidně nasaďte. Někteří lidé je doporučují i pro ty, kteří mají ploché nohy. Sice to plochou nohu asi nevyléčí, ale pomáhá to dostat nohu do správné polohy, takže by to mělo zlepšit tvar a zmírnit bolest.

Nohy jsou důležité, potřebujeme, aby byly nejen krásné, ale také zdravé, protože bez noh se ani nepohneme, tak o ně musíme pečovat.

Autor příspěvku: Hedy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *