Pozor! Miminka v létě trpí nedostatkem spánku

Norští vědci ve velkém výzkumu zjistili, že miminka, která málo spí, trpí později poruchami chování. Pokud děti spaly méně než 10 hodin denně nebo se za noc vzbudily více než třikrát, v 5 letech u nich byly častější problémy se vztekem a zvládáním emocí.

Zvlášť v horkých letních nocích miminka spí velmi špatně a rodiče k nim musí vstávat i několikrát za noc. Snažte se dítěti spánek v létě co nejvíce usnadnit, potřebuje ho ke svému správnému vývoji.HHimyHT-ZGV5TKgLFdLd7k7RpepDQibQrdH4wGiki19uXgJ5TN6JzKV4r0IxhDtOjJDHWno

Proti komárům bojujte moskytiérou

Je dobré otevřít v ložnici na noc okno, aby dovnitř proudil chladnější vzduch. Dejte si však pozor na komáry. Pořádný štípanec dítě spolehlivě probudí. Když máte otevřené okno, nikdy v místnosti nesviťte. Ještě účinnější ochranou je okenní síť proti hmyzu nebo moskytiéra, kterou umístíte nad dětskou postýlku.

Ložnici ochladí i led

Ne každý si může dovolit klimatizaci. V boji s úpornými vedry pomůže i jednoduchý trik s ledem. Zamrazte vodu v míse a večer ji postavte do ložnice. Postupně začne odtávat a ochladí a zvlhčí vzduch. Na mísu s ledem můžete namířit i ventilátor, který studený vzduch roznese po celé ložnici. Nesmí však foukat přímo na miminko.

Lehká přikrývka postačí

Pokud bude dítěti příliš horko, neusne. Několikrát za noc se vzbudí a ve výsledku se nevyspíte ani vy. Péřové přikrývky i dětské spacáky proto zatím uložte do skříně. V tropických dnech úplně postačí přikrytí dětským prostěradlem nebo bavlněným povlečením.

Důležitá je prodyšná matrace

I přes lehké pyžamo se někdy miminko v noci pořádně zpotí. Proto je důležitá prodyšná matrace, která tuto vlhkost odvede. Skvěle to dokáže sedvičová matrace Amálka do dětských postýlek.

A pořádný spánek si zasloužíte i vy! Jestli nevíte, jakou matraci si pořídit, nechte si poradit od odborníka. Dr. Sleep vám prostřednictvím konfigurátoru matrací vybere matraci na míru a vy už pak půjdete do obchodu téměř na jisto!

Aplikaci si můžete stáhnout do svého chytrého telefonu nebo ji najdete v informačním stánku v každém obchodě označeném červeno-žlutou samolepkou Dr. Sleep.

Autor příspěvku: Hedy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *