Bumima.cz

Na co nezapomenout před rodinnou dovolenou?

Nemůžete se dočkat, až společně se svými nejbližšími vyrazíte na vytouženou dovolenou? Chcete-li, aby vše proběhlo v naprostém klidu a harmonii, zkontrolujte, zda jste nezapomněli na následující…

1. Dostatek finančních prostředků

Bez peněz do ciziny nelez. Před odjezdem si vyměňte potřebné množství peněz ve směnárně. Zkontrolujte si platnost karty a v bance se informujte o poplatcích za platbu kartou v cizině.

2. Léky a základní zdravotní potřeby

Přibalte si léky, které pravidelně užíváte. V případě cesty letadlem si je vezměte s sebou v ručním zavazadle. Ve vašem autě by neměla chybět dobře vybavená lékárnička. Hodit se vám můžou také kapky či prášky proti žaludeční nevolnosti, léky na průjem a dezinfekce. Chystáte-li se za exotikou, informujte se o nutných očkováních.

3. Slovník, mapy a GPS

Pokud se v cizině rádi touláte, bude se vám hodit GPS navigace s aktualizovanými mapami, případně „klasická“ papírová mapa nebo turistický průvodce. Nezapomeňte si do svého chytrého telefonu stáhnout elektronický slovník, případně si před cestou pořiďte tištěný kapesní slovník.

4. Kvalitní cestovní pojištění

Většinu věcí seženete i v cizině, ale význam pojištění na cesty do zahraničí rozhodně nepodceňujte! Nespoléhejte se na omezené krytí kartičky pojištěnce, ani na základní balíček cestovního pojištění, které vám možná poskytuje banka k platební kartě.

Cena cestovního pojištění není nijak závratná a pojistné krytí je doslova k nezaplacení. Pojišťovna za vás zaplatí léčebné výlohy za ošetření či hospitalizaci. Zároveň zvažte některá příplatková pojištění – pojištění zavazadel, pojištění storna zájezdu a pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou druhé osobě.

Pokud vám není cokoliv jasné, přečtěte si časté dotazy k cestovnímu pojištění. Dozvíte se, jak si počínat v případě vyplnění nesprávných údajů, jak navýšit tarif a další důležité informace.

Exit mobile version