Hry, které vaše děti na jaře zaručeně zabaví

Máte doma neposednou, všudypřítomnou a všetečnou holčičku? Nebo máte chlapečka, kterého ne a ne unavit natolik, aby chvíli poseděl a vy si mohla odpočinout u šálku kávy či čaje? V tom případě vám určitě přijdou vhod nápady na volnočasové aktivity, které chytnou a unaví jak holky, tak kluky.

Kuličky, které jsme hrály už my

V kterékoli prodejně hraček najdete obyčejné, levné, a přitom děti často bavící kuličky. Mohou být skleněné, nebo hliněné, záleží na vás, jaký materiál upřednostníte. Ty skleněné víc vydrží, hliněné se časem můžou rozpadat, nebo se rozlomit, pokud dítku spadnou z výšky na beton.

Pak už stačí jen vyhloubit ďolík na hřišti, nebo na zahradě či v parku a máte o zábavu na dlouhou chvíli. Ideální samozřejmě bude, když bude dětí více, nebo se zapojíte sami a ve cvrnkání vaši ratolest podpoříte.

Kolo, odrážedlo, koloběžka a další „stroje“

Ať už máte holčičku, nebo kluka, bezesporu jej zaujme odrážedlo nebo koloběžka. Od tří let už můžete učit děti i na nejmenším typu kola bez postranních koleček. Záleží jen na vaší píli a výdrži, jestli setrváte a dítko budete držet, než „najde balanc“.

Míčové hry se vším všudy

Dalším typem jarních her jsou míčové hry. Kluky zaujme fotbal, kopání na branku, nebo jen tak, volné utkání na hřišti. Holčičky si zase rády budou házet, nebo se strefovat na koš na hřišti. Ani holčičky ale nepodceňujte, co se fotbalu týče, často jsou v kopané dobré natolik, že se vyrovnají klučičím protějškům a dají jim zasloužený gól.

Neumazat se a zůstat čistí

Jestliže chcete, aby vaše děti nebyly ušpiněné, vezměte je sekat trávu, nebo stříhat živý plot. Tato činnost baví všechny děti od čtyř let výš. Sice to s nůžkami neumí hned, ale rychle se vše naučí díky stříhání trávy, pampelišek, lebedy, ostražití i kopřiv a mnohého jiného.

Způsobů, jak zabavit naše děti je spousta. Ať už zvolíte modelínu, plastelínu, barvy, venkovní práce, fotbal nebo třeba jen obyčejné hřiště, určitě se jim zavděčíte. Není nic horšího, než když dítě čeká, než dovaříte oběd, abyste se s ním mohla hrát.

Autor příspěvku: Hedy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *