Co vám nesmí chybět v batůžku při procházce přírodou s dětmi

Krásné dny nás táhnou ven, ať už na zahradu, do lesa nebo jen tak projít se parkem či loukami. Tyto krásné a příjemné chvíle však přináší i situace, které nejsou příjemné. Proto je potřeba předvídat, aby nám nic nezkazilo náladu a my se radovali z volného času venku.

Bez pití ani „ránu“

Velmi důležité je nezapomenout dostatek tekutin. Jestliže mají vaše děti své batůžky, nabalte jim lahvičky s pitím k ruce, aby se mohly kdykoli napít. Známe ale děti, většinou i když mají žízeň, neuvědomují si ji a po pití se shání až jsou skutečně vyprahlé. Proto jim vodu či jiné pití často nabízejte, připomínejte.

Klobouček, kšiltovka nebo šátek

V sluneční dny je doslova nutné používat pokrývky hlavy. Zvláště malé děti mají vlásků málo, mají je jemné a téměř vůbec nekryjí hlavičku. Ve vedru ale neochrání před úžehem ani vlasy, je důležité používat čepičky, klobouky… Jestliže má vaše dítě problém s nošením těchto svršků, vyřešte to nákupem nějaké vtipné kšiltovky, klobouku s kytičkami, pirátského šátku nebo správňácké kšiltovky pro frajerky. Pokud čepka děti zaujme, nehnou se bez ní ven.

Repelent proti klíšťatům i komárům

Není nic nepříjemnějšího, než když nás venku otravují komáři. Ještě horší variantou je, když doma zjistíme, že má dítko zapité klíště na nohou, v podpaží nebo kdekoli jinde. Proto se nezapomeňte nastříkat, příp. použijte repelent jak na tělo (ten, který je možné takto použít), tak na oděv. Za předcházení borelióze investované peníze jistě stojí.

Chladivý gel proti štípnutí hmyzem

Dalším výborným pomocníkem je gel, kterým potřete případný štípanec, pokud se komárům či muškám neubráníte. Gel místo jak zklidní, tak má hojivé a protizánětlivé účinky.

Opalovací přípravky

Nezapomeňte děti natřít mlékem či olejem s dostatečně vysokým UV filtrem. Dobré je nátěr v průběhu dne zopakovat, to stejné platí i v případě, že se koupete. Tady je lepší dítě po koupání alespoň zběžně opět natřít.

S dobře vybaveným batůžkem pro vás budou výlety snadnější a veselejší.

Autor příspěvku: Hedy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *