Bramborové pyré s drůbežím masem

Pro přípravu budeme potřebovat 20 g vařeného drůbežího masa,100 g brambor, 1/4 šálku mléka (např. Hamilon 2) Příprava bramborového pyré pro děti Dobře uvaříme maso a brambory. Uvařené maso nadrobnonakrájíme a společně s bramborami rozmixujeme v malémmnožství vývaru. Vzniklou směs vyšleháme s mlékem a ještěteplé podáváme.

Kuře se zeleninou

Co budeme potřebovat 2 brambory (80–100 g),1 mrkev (30 g) ,1 růžička květáku (50 g) ,20 g vařeného kuřecího masa (bez kůže) ,1 lžička oleje ,rýže nebo bezvaječné těstoviny (30 g) Příprava kuře se zeleninou Maso se zeleninou uvaříme doměkka. Pak zahustíme 30 guvařené rýže (nebo rýžovou kaší Hami) a přidáme lžičku olivovéhooleje. Vše rozmixujeme […]

Krůtí polévka

Co budeme potřebovat krůtí maso (80 g) na vývar ,kousek mrkve, petržel,2 kostky brambor,špalíček pórku (celkem 40 g zeleniny) ,300 ml vody Příprava dětské krůtí polévky Kousek krůtího masa uvaříme ve vodě. Ke změklému masupřidáme do vývaru zeleninu (mrkev, pórek, petržel, brambory)a opět povaříme. Uvařenou zeleninu s kouskem masa (asi 20 g)rozmixujeme a podáváme.

Rajská polévka

Co budeme potřebovat 1 lžička rýžové kaše Hami ,1 středně velké rajče (40 g), petrželka ,1 lžička oleje Příprava dětské rajiské polávky Rajče spaříme vroucí vodou, ponoříme krátce do studené vody,oloupeme a nakrájíme. Zalijeme asi 300 ml vody a uvařímedoměkka. Takto připravenou polévku zahustíme dle chuti 1–2lžícemi rýžové kaše Hami. Hotovou polévku zamícháme,přidáme trochu oleje […]

Hovězí zeleninová polévka

Co budeme potřebovat 20 g vařeného libového hovězího masa ,1 kousek mrkve (20 g),1 kolečko petržele a stejné množství pórku (20 g),350 ml teplé vody ,1/2 lžičky olivového oleje Příprava hovězí zeleninové polévky pro děti Omyté, nadrobno nakrájené hovězí maso zalijeme vodou auvaříme do poloměkka. Očištěnou a omytou zeleninu přidámek masu a vaříme, až je […]

Květáková polévka s vločkami

Co budeme potřebovat 2 růžičky květáku (100 g), 300 ml vody, asi 10–15 g ovesných vloček, 1 lžička olivového oleje Příprava květákové polévky s vlačkami Květák uvaříme a vyjmeme. Do vývaru přidáme předemnamočené vločky a uvaříme hodně doměkka. Rozmixujemea přidáme uvařený a najemno vidličkou namačkaný květák.Vmícháme olej, nasekanou petrželku a podáváme.

Zeleninová polévka

Co budeme potřebovat Kousek mrkve, petrželku, špalíček pórku (4 cm) nebo naťová petržel (celkem 60 g zeleniny), 300 ml vody, 1/2 lžičky oleje (olivového), 10–15 g bezvaječných těstovin nebo rýže Příprava zeleninové polévky Nastrouháme mrkev, petržel a přidáme nasekaný pórek nebopetrželku. Zalijeme vodou, přidáme kapku olivového oleje adáme vařit. Za varu přisypeme k měkké zelenině […]