Znalost Excelu je v dnešní době nutnost

S počítačem si rozumíte tak sotva na procházení internetu a složitým aplikacím, jako je kupříkladu Excel, se vyhýbáte? Tak to je na čase změnit směr. Přesně tyto programy, které mnohým uživatelům nahánějí strach, jsou na trhu práce čím dál žádanější.

Pokud také patříte k těm, kteří mají z Excelu strach, vězte, že je na čase se mu vysmát. Pracovat s Excelem se učí už děti na základní škole, takže vy to zvládnete taky. Seznámíte se s buňkami, vzorci, budete umět vytvářet grafy, souhrny, kontingenční tabulky. Vůbec nevadí, že vám tyto pojmy zní jako z cizího jazyka. Začnete od začátku a k těmto složitějším věcem se postupně také dopracujete. Uvidíte, že je využijete.

Proč se vůbec učit Excel?

Jelikož jeho znalost patří k běžné počítačové gramotnosti. Bude se vám hodit na spoustě kancelářských pozic, ať už se ocitnete v oblasti bankovnictví, pojišťovnictví, řízení lidských zdrojů nebo marketingu. Pokud si doma zapisujete například spotřebu energií, i v tomto případě tento tabulkový procesor užijete.

Jak začít?

V žádném případě se do učení nepouštějte jen tak samostatně, výsledek by byl nejspíš stejný jako doposud – složitě vypadající program by vás vyděsil. Raději se spolehněte na někoho, kdo vám Excel vysvětlí. A že ve svém okolí nikoho takového nemáte? Využijte toho, že žijete v 21. století a vsaďte na online kurzy! Na VímVíc.cz je několik velmi povedených kurzů týkajících se Excelu.

Co se učit na začátku?

Jste-li na úrovni začátečníka, nejvhodnější pro vás bude kurz MS Excel – od začátečníka profíkem v 6 hodinách. Jak napovídá název, postačí vám pouhých šest hodin času, abyste pochopili základy, jako jsou vzorce a grafy. A když se bude dařit, třeba se rozhodnete pokračovat navazujícími lekcemi. Pro VímVíc.cz je zpracoval Ing. Jiří Benedikt, který učil Excel své kolegy a klienty v několika zemích světa. Jeho výklad určitě pochopíte.

Autor příspěvku: Hedy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *