Včelí píchnutí

Včelky jsou velice pilné a užitečné, ale přesto je mnoho lidí nemá rádo. A důvod, proč jsou včely neoblíbeným hmyzem, je právě jejich žihadlo. Avšak pokud nejste na včelí píchnutí alergičtí, tak se nemáte čeho bát, naopak některým může píchnutí i pomoci.

Když včela sedne na alergika

V případě, že si doma na zahradě například rozděláte deku, abyste si pěkně odpočinuli na sluníčku, a sedne na vás včela, tak mnozí z vás hned zpanikaří a začnou včelku odhánět, což rozhodně není správně, protože i včela se začne bát a začne se bránit a často to skončí včelím píchnutím. V případě, že jste alergičtí, pak to může být nebezpečné a vy musíte každopádně hned užít léky. Jestli nemáte doma žádné léky, tak rychle zavolejte pomoc, abyste se mohli dopravit k lékaři, protože sami tam nebudete schopni dojet. Dobré je zavolat nějakému členu rodiny anebo hned volejte sanitku, která vás odveze pro injekci.

Zásah! Rychle do kuchyně

Samozřejmě, že včelu neodhání jen alergičtí lidé, stejně tak bude rukou včelku odhánět každý. Ovšem v případě, že žádnou alergií tohoto druhu netrpíte, tak stačí jen odběhnout do kuchyně. Když potřete píchnutí cibulí či citrónem co nejdříve, nezačne vám tolik natékat. Ovšem chce to opravdu rychlou reakci a opravdu hodně potřít. Lépe zabírá cibule, ale některým cibule zapáchá, ale někdy je lepší na chvíli přežít zápach, než abyste později chodili s nateklou rukou. A v případě, že vám místo vpichu začne natékat, tak si také můžete poradit sami doma a to roztokem vody a octu. Do něj nemáčejte nějaký kus látky a pokládejte si to na oteklé místo.

Pozor na šperky

Když se stane, že vám místo po včelím píchnutí začne natékat, tak musíte rychle reagovat. Je velmi důležité, abyste z toho místa opravdu rychle sundali veškeré šperky a jiné věci, protože až vám například ruka nateče, tak už nesundáte svůj snubní prstýnek a jelikož vám to bude škrtit prst, tak budete nuceni prstýnek rozštípnout, což by byla velká škoda. A proto je tolik důležité, abyste veškeré šperky a všechno, co by vás mohlo začít dusit, rychle sundali.

Chceme, aby nás včely píchaly

Ačkoliv se to některým může zdát zvláštní, tak je mnoho lidí, kteří včelky vyhledávají a chtějí získat včelí píchnutí. Důvod je prostý, protože se říká, že ve včelím jedu je spousta zdravých látek, zejména látky, které blahodárně působí na lidské klouby. Takže mnozí si včely sbírají, aby si mohli dát žihadlo například do kolena, aby je přestalo bolet, což opravdu funguje.

Když pícháte pravidelně, zvyknete si

Pokud jste již někdy viděli zkušeného včelaře, tak jste jistě viděli člověka, který jde ke včelám jen tak, bez jakékoliv ochrany v podobě obleku či podobně. Právě tito lidé jsou na žihadla zvyklí, protože dostávají pravidelně zásah do různé části těla. A když dostanete několik žihadel, tak si na ně opravdu zvyknete a nejen vy, ale také vaše tělo. Nezačne vám to tolik natékat a budete to snášet úplně normálně, stejně tak to funguje u těch, kteří se nechávají píchat kvůli bolestem kloubů.

Přestože včelí píchnutí není příjemné, má i léčebné účinky, a tak jej někteří dokonce i vyhledávají.

Autor příspěvku: Hedy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *