Jak uvařit dokonalý šálek kávy?

 

Káva hraje v našem každodenním životě nezastupitelnou roli. Neobejdeme se bez ní při ranních rituálech, pracovních poradách ani při pozvání na rande. Kvalitní kávu si však nemusíte dopřávat jen při návštěvách oblíbené kavárny. S trochou umu a kvalitním vybavením si ji zvládnete připravit i u sebe doma.

Vše začíná výběrem kvalitních surovin. Namletá káva rychle ztrácí své aroma i chuťové vlastnosti, proto ji co nejrychleji spotřebujte. O instantní kávě se snad ani není třeba zmiňovat.

Proto pokud chcete skutečně kvalitní kafe, kupujte jedině zrnkovou kávu.Tu seženete poměrně snadno ve specializovaných prodejnách nebo na internetu. Pokud chcete ulevit i svému svědomí, sáhněte po balení s označením Fair Trade.

Možná si vzpomenete na mlýnky na kávu, které dříve byly u vchodu každé samoobsluhy. Dnes se s nimi už téměř nesetkáte, proto je potřeba se podle toho zařídit a vybavit se náležitým arzenálem. Nemusí se ale jednat o závratnou investici. Výkonný mlýnek na mletí kávy vám umožní získat kdykoliv čerstvě namletou kávu se silným aroma. Například Mimořádně účinný mlýnek na kávu Orava KM 800 S dokáže obsáhnout 60 gramů kávových zrn na jedno mletí.

Co dál? Variantou je udělat si klasického českého turka a namletou kávu prostě zalít vodou z rychlovarné konvice či použití překapávače. Tímto postupem byste ale mohli zbytečně snížit kvalitu zakoupené kávy.

Pro skutečně labužnický zážitek si pořiďte pákový espresso kávovar ES-150. Ten vám poskytne nejen prvotřídně uvařenou kávu, ale také vám umožní jednoduchým způsobem vytvořit nadýchanou pěnu na vašem cappuccinu. Určitě vás potěší i snadná údržba a čištění tohoto zařízení. Výrobcem je léty ověřená značka Orava, oblíbený dodavatel elektrospotřebičů do českých i slovenských domácností.

Dokonalý šálek kávy se jistě vyžaduje určitou finanční investici. Ta se vám ale vrátí každé ráno, kdy vás probere lahodný šálek espressa. Pak už se nikdy nebudete chtít vrátit k šálkům bez chuti a bez zápachu, a k tomu ještě plným sedliny.

Autor příspěvku: Hedy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *