Jak udržet své tělo v teple a suchu při každé aktivitě

Chystáte se na dobrodružný výlet do severských zemí? Jste vášnivým horolezcem, který tráví spoustu času v chladném počasí na vrcholcích hor? Pak určitě víte, že kvalitní funkční prádlo by mělo tvořit základ vašeho šatníku. Před samotným odjezdem je důležité pořídit termo oblečení, které zabrání prochladnutí a dobře odvádí pot. Následující článek vám představí prádlo se speciální technologií nanosilver, kterou ocení každý turista i sportovec.

Vlastnosti funkčního prádla

Každé termo prádlo musí disponovat nejen specifickými vlastnostmi, ale mělo by být hlavně pohodlné, ať už se jedná o funkční triko nebo třeba termo ponožky. Budete v něm přeci jen trávit několik hodin a samotný sport či vysokohorská turistika vás dostanou z komfortní zóny. Je tedy třeba dbát na to, aby vám oblečení dobře sedělo, nikde neškrtilo a bylo přizpůsobeno aktivitě, kterou provádíte. Termo oblečení je unikátní zejména v tom, že odvádí od těla pot a vlhkost prostřednictvím speciálních vláken. Díky němu budete stále v suchu a teple. Spodní prádlo s částečkami stříbra navíc vyniká svými antibakteriálními schopnostmi. Mimo to, že brání vzniku bakterií, eliminuje také zápach potu. Využití najde jak při sportu, tak i při běžném nošení do práce či cestování.

Jak o termo oblečení pečovat

Tak jako je tomu u každého oblečení, je potřeba dbát pokynů, které jsou uvedeny na etiketě. Jelikož funkční prádlo něco stojí, je v našem zájmu dobře o něj pečovat, abychom prodloužili jeho životnost a zachovali tak u něj vlastnosti, které ho činí tím, čím je. Nejšetrnější praní je pochopitelně v ruce. Pokud na to však nemáme čas nebo náladu, můžeme termo prádlo samozřejmě vyprat i v pračce. Je také důležité, abychom používali šetrné prací prostředky a nevystavovali ho zbytečně vysokým teplotám. Doporučuje se prát jej do 40 °C. Vyhýbejte se také aviváži, která poškozuje strukturu vlákna.


Autor příspěvku: Hedy