Rodiče nám dávají najevo, že jsou rodiči i v dospělosti

Rodiče se nám snaží dávat své rady i v době, kdy jsme dospělí a často jsou přesvědčení o tom, že vše co říkají, je vlastně správné a jediné, co nám může pomoci se například správně rozhodnout, nebo věc udělat co nejlépe…. Neustále jsou přesvědčeni o tom, že jejich pravda, je tou jedinou pravdou, která je ta správná. Snaží se nás ovlivňovat přímo i nepřímo. Často tak v našem životě způsobí zmatky. Rodiče nás vychovávali a myslí si, že je to jejich úkolem do té doby, dokud tady budou s námi. Často ale nejsou spokojeni s věcmi, které děláme a to i přesto, že si nás oni sami vychovali k obrazu svému. Pokud s námi nesouhlasí, t ak v podstatě nesouhlasí sami se sebou.

Naše životní zkušenosti, pramení právě z jejich výchovy. Pro náš vývoj bylo velmi důležité nejen to, jak se chovali rodiče k nám, ale jak se chovali i sami k sobě a to jsou věci, které si neseme sebou do svého života. Důležité také pro nás bylo to, jak dělali svou práci, jak moc byli kamarádští a jestli byli falešní k ostatním. Podle těchto pravidel, ve kterých jsme vyrůstali, se řídíme, anebo také ne. Záleží na úhlu pohledu, protože se nám třeba až tak nelíbilo to, co naše rodiče dělali a tak nechceme být stejní jako oni a proto je naše chování odlišné. I to je důvod toho, proč potom mezi rodiči a dětmi vznikají neshody.

Rodičům se nemusí líbit to, že jejich děti se od nich snaží odlišit. Dělejte to, co cítíte, že je správné a nenechte sebou manipulovat. Pokud vám rodiče budou vštěpovat myšlenku, že děláte něco špatně, tak jim sdělte, že jste dospělí a víte tedy nejlépe, jak co máte dělat a že věci chcete dělat tak jak je vy sami cítíte a to i za cenu, že se třeba spálíte. Určitě si jděte svojí cestou, protože ten život, který si žijete je váš. Samozřejmě, že to s vámi rodiče myslí dobře, ale je jasné že i vy máte již dávno své vlastní myšlení a tím se budete řídit. Jste přeci dospělí.

Autor příspěvku: Hedy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *