Kdy jindy se začít učit anglicky než na mateřské?

Miminko vám změní život v mnoha směrech. Napadlo vás například, že s dítětem víc využijete angličtinu? A proto je těhotenství a mateřská dovolená ideálním časem, kdy se začít učit nebo zdokonalovat.

Možná se domníváte, že o mateřské naopak angličtinu nebudete vůbec potřebovat. Ale jestli je vaše představa taková, že celou mateřskou dovolenou strávíte zavřená doma, mýlíte se. To by vás nebavilo. Až bude děťátko aspoň trochu schopné cestovat, budete ráda, že můžete vypadnout z každodenního stereotypu.

Naučte se anglicky pro své dítě

Dnešní akční maminky se s ročním miminkem klidně vydají do zahraničí. A bez znalosti jazyka je to s miminkem ještě těžší. Malé dítě má totiž víc potřeb než dospělý člověk a ty se nedají odložit. Budete se potřebovat zeptat, kde je záchod. Zapomenete doma plínky a budete hledat obchod, kde se dají koupit. Ztratíte dudlík a bez nového by vaše zlatíčko moc plakalo. Všechno mu zařídíte, ale bez angličtiny to nepůjde.

Kromě toho dříve nebo později dítě o pár let vyroste a začne se samo učit anglicky. Pocit bezmoci, kdy dítěti nejste schopní poradit s domácím úkolem, protože jazyk neovládáte, je šílený. Takže hurá do toho! Teď máte čas.

Intenzivní kurzy angličtiny

To s tím časem je trošku nadnesené. Všichni víme, že mateřská dovolená rozhodně není o tom, že sedíte v obývacím pokoji s nohama na stole a sledujete seriály. Ani angličtině nemusíte věnovat dlouhé hodiny, když se zúčastníte rychlého pobytového kurzu angličtiny. Je vedený rodilými mluvčími, povídání s nimi vás nakonec naučí mnohem víc než nudné lekce gramatiky.

Tento názor razí v Česku neziskovka ENGLISHstay. Je první v našich končinách, kdo pořádá týdenní relaxační pobyty s rodilými mluvčími. Každý český účastník má svého cizince, se kterým si povídá třeba celý den. Vlastně jde o podobný princip jako u zahraničních jazykových kurzů, akorát není třeba jezdit nikam daleko a platit šílené peníze za ubytování, stravu a lekce.

Co na to říkáte, maminky? Jely byste na takový kurz? A jak jste na tom s angličtinou?

Autor příspěvku: Hedy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *