Jaký materiál je nejlepší na dětskou přikrývku?

Měkoučkou přikrývkou by mělo být dítě vybaveno už od narození. Malá miminka je vhodná do ní zabalit po sprše, mohou pod ní spát. Proto by měla být příjemná na kůži a zároveň teplá. Mezi nejoblíbenější materiály přikrývek patří bavlna, fleece nebo kašmír. Který z nich je nejlepší?art7325-500x500

Dětskému tělíčku a jemné kůži bychom měli nabídnout to nejlepší, avšak nemusí to být zrovna hedvábí. Všechny tři výše zmiňované materiály nejsou na škodu. Nejrozšířenější ze všech je fleece, ze kterého se naprosto běžně dělají deky. Snadno seženete přikrývku s pěkným obrázkem, jménem nebo aspoň hezky barevnou.

Další možnosti jsou bavlna, vlna a kašmír. Vlnu spíš nedoporučujeme, sice je nejteplejší a lehká, ale na dotyk ne tolik příjemná. Vlněná přikrývka je výborná do kočárku na venkovní procházku, ale na domácí použití se přimlouváme za jiný materiál. Bavlna je dobrá a taktéž rozšířená, nicméně pokud chcete svému děťátku dopřát opravdu to nejlepší, zkuste kašmír. Je hodně měkký, lehký a zahřeje.

Jenže kde kašmírovou přikrývku sehnat?

Dobrá otázka, protože to není zrovna běžný sortiment. Asi nejsnadnější možností je koupit si kousek kašmírové látky a přikrývku z ní vyrobit sama. S trochou zručnosti to určitě zvládnete, jen je třeba dát si při obšívání pozor na rohy a kraje, aby byly stejně měkké jako celá přikrývka.

Luxusní kašmírové látky najdete v e-shopu www.parexcellence.cz. Mají v zásobě různé barvy, případně proužky, takže můžete vybrat něco veselejšího a sladit přikrývku třeba s vybavením dětského pokoje. Při objednávání nezapomeňte hlavně na dostatečnou velikost. Kupte raději větší kus látky, dítě během příštích asi tak deseti let stále poroste, tak ať vydrží aspoň pár let. Deka je pro děti často něco jako plyšová hračka. Když s ní denně usínají, tolik si na ni zvyknou, že se pro ně stane symbolem jejich dětství.

Tip na závěr: Nemáte s kašmírem zkušenosti? Nechte si z uvedeného e-shopu poslat zdarma vzorek na zkoušku a pociťte luxusní látku doslova na vlastní kůži.

Autor příspěvku: Hedy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *