Co po mateřské dovolené

Blíží se konec vaší mateřské dovolené a vy přemýšlíte, jak to zvládnete po pracovní stránce. Pokud se máte kam vrátit a máte školku pro vaše dítě, patříte mezi ty šťastnější. Ty méně šťastní hledají hlídání pro své děti, protože do školky jim je nevzaly, nebo nemají práci a tak hledají takovou, která bude mít pracovní dobu takovou, aby byla shodná s provozní dobou školky.

Někdo nemá ani práci, ani školku a řeší, jak vlastně bude vůbec moci fungovat. S prací a školkou je to začarovaný kruh, který jako by snad ani nikdo neuměl rozmotat.

Pokud se máte kam vrátit, pak se vraťte a dejte vaše dítě do školky. Začátky budou velmi těžké, protože se nebudete moci soustředit na práci tak jako dříve, ale myšlenkami budete stále u vašeho dítěte, kdy budete řešit, co asi dělá, jestli se mu nestýská, jestli hezky papá a podobně.

Navíc za tu dobu co jste ve vaší práci nebyla, mohly nastat změny, se kterými se nyní seznamujete, nebo se musíte učit věci nové. V práci pak mnohem více hlídáte čas, než kdy předtím, protože víte, že na vás čeká vaše dítě a vy musíte stihnout školku.

Už na sebe a vaše dítě nemáte tolik času jako doposud, protože prostě chodíte do práce. Neustále se vám stýská a myslíte na své dítě velmi často, tudíž se nedokážete soustředit na práci tak, jak byste měli. Je to období, které se časem stabilizuje a srovná, ale prochází si jím každá pracující matka, která své dítě dá do školky, nebo mu sežene jiné hlídání.

Najednou vám přijde, že máte strašně málo času a že se nedá nic stíhat. Je to velmi hektické a náročné do té doby, než si na to celé zvyknete.

Pomocnou ruku by samozřejmě měl přidat i tatínek, který by mohl vaše dítě buď do školky vodit, nebo jej vyzvedávat, protože na ženu je toho v tuto chvíli opravdu mnoho a toto období není vůbec lehké. Obzvláště, pokud nastupuje do práce po 6, nebo 8 letech.

Autor příspěvku: Hedy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *