Proč při rekonstrukci interiéru vyměnit i dveře?

Pokud se jedná o důkladnou rekonstrukci, nemění se pouze nábytek, ale v mnoha případech také rozvody vody, elektřiny i plynu. I při důkladných rekonstrukcích ale zapomínáme na výměnu dveří. Proč je důležité, aby při rekonstrukci byly vyměněny také dveře?

Investujte do moderních typů dveří, které vám budou vyhovovat

Klasické závěsné dveře na pantech jsou ještě stále součástí drtivé většiny českých domácností. Ovšem je tu ještě druh dveří, který svými přednostmi tento klasický druh jednoznačně předčí. Jedná se o posuvné dveře do stěny. Svými vlastnostmi jsou posuvné dveře do stěny ideální pro využití v moderních domácnostech. Dodávají bydlení hned několik předností a to nejen v krásném vzhledu.

Jaké jsou hlavní přednosti posuvných dveří?

Mezi hlavní přednosti posuvných dveří do stěny patří hlavně to, že nikde nepřekáží. Zasouvají se pohybem do stěny. Vy tak můžete využít kompletně celý prostor v interiéru, což klasické dveře nedovolovaly. Vždy v místě pohybu dveří muselo být volno. Žádný průvan už dveře zavírat nebude. Riziko poranění je také mnohem menší. A i posuvné dveře do stěny můžete zamknout a zachovat si soukromí.

Důležitá jsou pouzdra

Nesmíme zapomínat na to, že samotné posuvné dveře do stěny ještě nic neznamenají. Nejdůležitější složkou systému posuvných dveří je ta část, která není vidět. Jedná se o pouzdra posuvných dveří. Právě pouzdra totiž zajišťují chod posuvných dveří a přitom nejsou vůbec vidět. Pouzdra můžete vybrat do všech typů příček z cihel nebo ze sádrokartonu. Každý materiál má své pouzdro. Díky moderním technologiím výroby někteří výrobci pouzder pro posuvné dveře vyvíjí moderní pouzdra. Některé z nich mají prostor pro 2 dveře.

Více inspirace o bydlení najdete na specializovaných stránkách www.utulnydum.cz.

Autor příspěvku: admin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *