Při hledání ideálního bydlení pomůže VimKdeBydlim.cz

Poradíme vám, na co vše si dát při hledání nového bydlení pozor a seznámíme vás s jednou velice zajímavou službou, která vám rozhodování může výrazně ulehčit.

Nová služba je zdarma dostupná pro každého

Pokud kupujete byt nebo dům, rozhodně se nesmíte spolehnout jen na krásnou řeč realitního makléře či majitele. Uvědomte si, že oni chtějí prodat, takže mohou naslibovat hory doly. Jednat musíte hlavně vy sami. Zaměřit se musíte nejen na samotný stav nemovitosti, ale i na lokalitu, ve které se nachází. Právě ta má na kvalitu bydlení obrovský vliv. Byt může být sice krásný, ale pokud nebude krásné a vhodné i okolí, nemůžete nikdy být spokojeni. Právě se zjištěním reálné situace kvality bydlení v dané lokalitě pomáhá zbrusu nová služba. Funguje online a dostupná odkudkoliv pro každého. Nic neplatíte a přitom získáte ty nejdůležitější informace, které potřebujete.

Žebříček nejlepších a nejhorších míst k bydlení v ČR

Služba je dostupná na adrese vimkdebydlim.cz. Má podobu mapy a funguje velmi jednoduše. Do interaktivní mapy stačí zadat název ulice, města či vesnice, kde se vámi vybraná nemovitost nachází. Ihned se vám zde objeví recenze obyvatelů, kteří zde již žijí. Recenze bydlení může do systému vložit kdokoliv. Recenze mohou být pozitivní i negativní a všichni mají díky nim možnost, aby se ke kvalitě bydlení na daném místě vyjádřili. Díky tomu vzniká zajímavý žebříček nehorších a nejlepších míst k bydlení na území celé České republiky. Názory ostatních tak pro vás mohou být skvělým vodítkem, na základě kterého si můžete o lokalitě udělat ten nejlepší obrázek.

Petr Průcha, zakladatel portálu se k jeho účelu vyjádřil: „Tento portál vám umožní získat co nejvíce informací o nemovitosti, pro kterou se rozhodujete. Případně o lokalitě, ve které se nachází. Přečtením recenzí od lidí, kteří zde bydlí, nebo bydleli, obdržíte objektivní pohled na místo Vašeho zájmu.“

Zajímavé na službě je, že recenze nemovitosti mohou sloužit i k tomu, aby se nepříjemné situace začali řešit. Mohou fungovat i jako impuls směrovaný na odpovědné osoby, aby s místem začali něco dělat.

TIP – pokud chcete ostatním sdělit, jak se bydlí právě u vás, udělejte to. Stačí si najít jen chvilku a napsat několik vět. Pomůže to!

Na co si dát pozor při výběru nemovitosti

Pokud kupujete nový byt či dům, je třeba detailně prozkoumat, jaké materiály byly při stavbě použity. Bohužel se stává, že realizátoři staveb používají méně kvalitní materiály, takže byt začne rychle chátrat. Chtějte proto vědět, co bylo použito. Pokud je byt již vybaven, chtějte záruku na toto vybavení.

Pokud kupujete byt starší, měli byste znát všechny jeho závady a nedostatky. Makléř či majitel bytu by vás na mě měl upozornit sám. Jestliže se odpovědi vyhýbá, nevěstí to nic dobrého. Všímejte si kvality oken, rozvodů, topení apod. Pokud zjistíte nedostatky, chtějte slevu z ceny. Dejte si také pozor, aby na nemovitost nebyla uvalena exekuce. Zjistit to můžete sami na internetu, na stránkách příslušného Katastrálního úřadu.

Na co si dát pozor při průzkumu okolí

Zaměřte se na občanskou vybavenost. Zjistěte si, jak daleko to budou mít vaše děti do školy, jak daleko vy do zaměstnání. Důležitá je dopravní dostupnost. Vědět byste také měli, jak daleko je to k lékaři. Důležité je vědět, jaké možnosti kulturního a sportovního vyžití zde máte. Udělejte si také chvilku a pozorujte lidi, co se v okolí pohybují.

Autor příspěvku: admin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *