Podzimní boty pro děti? Vybírejte je obezřetně!

Léto už je bohužel za námi, takže je načase v botníku sáhnout po podzimních botách. To samozřejmě platí i pro děti, jejichž obuv by měla být pohodlná a zároveň chránit proti nižším teplotám.

Jak vybrat vhodné dětské boty?

Koupit dětské boty může být složitější, než by se mohlo zdát. Malí objevitelé totiž dávají své obuvi často pořádně zabrat, takže se na botách v žádném případě nevyplatí šetřit. Proto vám jednoznačně doporučujeme pořídit značkovou obuv. Ta sice bývá dražší, nicméně cena odpovídá jejich kvalitě, což je velmi důležité. Zajímavé řešení tak např. představují tradiční boty Adidas, ale vybírat je samozřejmě možné z výrobků mnoha dalších kvalitních značek.

Při výběru dětských bot je pochopitelně nutné zvolit správnou velikost, nicméně obuv může být o něco větší (cca o 1 cm), a to i z toho důvodu, že chodidla holek a kluků neustále rostou. Zároveň byste se měla vyhnout špičatým, případně těžkým botám, které obecně nejsou pro děti právě ideální. Zkrátka a dobře pamatujte na to, že existuje souvislost mezi deformovanými chodidly a nevhodně zvolenou dětskou obuví!

Jakou obuv zvolit pro podzimní měsíce?

Podzimní měsíce jsou sice studenější, nicméně teploty často šplhají poměrně vysoko. Proto je vhodné mít v zásobě vícero druhů dětských bot. V botníku by vám tedy neměly chybět teplejší polobotky, kotníkové boty, plátěnky, případně kozačky pro dívky – viz kupříkladu nabídka bot Geox na Eobuv.cz. Na barvě přitom tolik nezáleží, na druhou stranu by děti měly mít možnost do vzhledu svých bot také mluvit, aby se v nich cítily co nejlépe.

Autor příspěvku: Hedy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *